Alexander Bard

Internationell föreläsare och debattör inom internet, framtid och globalisering

Alexander Bard underhåller, omvälver och provocerar när han föreläser om globalisering, IT, informationssamhället makt och ekonomi, och har blivit en av Sveriges internationellt sett framgångsrikaste talare. Han får alltid toppbetyg oavsett var i världen och i vilket sammanhang han föreläser.
 
Alexander Bard är artist, musikproducent, filosof, debattör, författare, föreläsare och sociolog med sociala medier som specialitet. Idag är Alexander en efterfrågad föreläsare, både i Sverige och internationellt.

Efter studier vid Handelshögskolan i Stockholm började Alexander Bard på allvar med musik. Snart var karriären igång. Han grundade det största oberoende skivbolaget i Sverige, där han även jobbade som producent. Alexander Bard var även medlem i 90-talsbandet Army of Lovers, och senare har vi sett honom i BWO.


Tillsammans med framtidsanalytikern Jan Söderqvist har Alexander Bard skrivit tre bestsäljande böcker, däribland ”Nätokraterna” och ”Synteism”, där han ställer sig och frågor som och diskuterar: IT-samhället, samtiden, framtiden och filosofi. Tänk om individualismen är en religion och verkligheten är virtuell? Tänk om Gud är den knutpunkt där allas drömmar kan kopplas ihop i realtid – den knutpunkt som kallas Internet?


I sina föreläsningar tar Alexander Bard upp dessa frågeställningar och många fler. Han visar hur spelreglerna ändras i dagens IT-samhälle nu när vi har gått från att passivt ta emot framtiden till att aktivt vara en del av den. Som föreläsare är Alexander både provokativ och underhålland. Hans åsikter och uttalanden leder ofta till diskussioner bland åhörarna. Ingen går oberörd från en föreläsning med Alexander.


Alexander Bard anlitas ofta som föreläsare av Handelshögskolan i Stockholm och av många andra institutioner och verksamheter världen över.

 

Några exempel på föreläsningar med Alexander Bard;

 • IT-historia
 • Paradigmskiftet från massmedia till interaktivitet
 • Global politik i globaliseringens tidsålder
 • The Ethics of Interaktivitet – Den revolutionerande övergången från moral till en ny etik i nätverkssamhället


Foto: Mikolai BergÄmnesområden

 • Framtid & Omvärld
  Digitalisering
  Sociala medier
  Teknik & Framtid

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer