Alexandra Pascalidou

Moderator och föreläsare med fokus på mångfald och samhällsfrågor

Alexandra Pascalidou är journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare, människorättsaktivist. Ambassadör för Kvinna till Kvinna, Mentor Sverige, Terrafem, Friends och styrelseledamot i bland annat Stiftelsen Läxhjälpen.
 
Med sin kombination av charm, vänlighet och kulturell kompetens är Alexandra Pascalidou uppskattad både som moderator. och föreläsare.
Moderator och debattledare
Alexandra Pascalidou har arbetat som programledare, moderator, konferencier, debattledare och intervjuare i allt från Mosaik, Nyhetsmorgon, Förkväll, Melodifestivalen, OS, EU-valvaka, P1 Debatt och dokumentärer till konferenser inom näringslivet, universitet, stat och kommuner och internationellt för bl.a New York Times. Alexandra är van att leda dynamiska debatter och skapa spänst i samtalen med sin långa erfarenhet från både radio och tv. Alltid påläst och lustfyllt leder hon konferenser med van och varm hand.
 
Föreläsaren Alexandra Pascalidou
Alexandra är flitigt efterfrågad av företag, organisationer och myndigheter när det handlar om mångfald och integration – det som ibland kallas ”diversity management”. Hon talar om mångfald och medier, kulturskillnader, kreativitet, demokrati och rasism, förorter, jämställdhet och mycket annat. Retorik – i betydelsen konsten att nå ut och påverka – är något hon brinner speciellt för.
 
Alexandra Pascalidou föreläser under teman och rubriker såsom;
 
VARFÖR TAR ALLA GULDFISKAR SLUT I MITTEN PÅ MARS?
Om mångfaldens luster, laster och lönsamhet. Om kosmopoliter, polyglotter, globetrotters, bindestrecksidentiteter i den gränslösa globaliseringens tidevarv. Om mångfalden som motor och enfaldens kostnader. Här får vi konkreta exempel på mångfaldens mervärde och förmåga att skapa klirr i kassan.
 
MAKT & MEDIA
Om mediala marodörer och manipulationer. Om yttrandefrihetens fördelar och fallgropar, åsiktskorridorer och censurmekanismer.
 
BLI DITT BÄSTA JAG!
att bli den man innerst inne är. Om att mejsla fram sina särdrag, finna sin egen kompass och karta och skapa mer liv i livet. Här lär vi oss klassresenärens knep och konsten att förvandla nackdelar till fördelar.

FEMITO NYANSER AV KVINNOFÖRTRYCK
Manliga myter, kvinnliga kattfajter och konsten att klättra utan kattklor. En resa i genusperspektivens mikro- och makrokosmos. Från mediala mansklubbar, stereotypa strypsnaror och misogyna maktstrukturer som knyter kvinnan till spisen eller sänggaveln. Föreläsningen landar i tio tips och tricks för kvinnor som vill erövra världen.

MÅNGFALDENS MYSPYS OCH MISSLYCKANDEN
Om integrationens illusioner, segregationens söndring och assimilationens assymetrier. Om identitetsjakt och gemenskap i mångkulturella miljöer. Om flykt och migration och mänsklighetens vandringar över gränserna. Om nationalistiskt nys, näthat och rasismens rivmärken. En föreläsning som sår frön av förståelse, blottlägger fördomar och serverar lösningar.

#METOO - FRÅN HASHTAG TILL REVOLUTION
Alexandra Pascalidou föreläser om #MeToo – hashtagen som blev till en revolution.
Som huvudredaktör för en av världens första #MeToo-böcker tar Alexandra med oss genom tusentals år av tystnader och tabun som nu bryts tack vare den kollektiva kvinnokraften.
Föreläsningens syfte är att hålla debatten vid liv, att synliggöra det osynliggjorda och även inkludera de som känt sig exkluderade när det tidigare talats om sexuella övergrepp och trakasserier. MeToo berör verkligen alla, oavsett om man själv har drabbats eller om man har stått vid sidan om. Oavsett i vilken omfattning eller i vilket sammanhang. Under föreläsningen delar Alexandra med sig av vittnesmål, verktyg och råd för arbetet vidare framåt.
 • Hur skapar vi nolltolerans mot sexuellt förtryck och trakasserier?
 • Hur får vi alla att känna sig inkluderade av metoo-kampanjens nästa steg?
 • Hur pratar vi med killar, män, pappor, bröder, söner och kollegor, och hur bryter vi uråldriga, universella misogyna mönster?
 • Vad händer när mäktiga män petas ner från sina patriarkala piedestaler?
 • Hur hanterar vi häxjakterna?

 

 

 

Foto: Mia CarlssonÄmnesområden

 • Mångfald
  Jämställdhet
  Kreativitet & Innovation
  Modern retorik & Kommunikation

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer