Anna Bergholtz

Öppnar ögon och bryter normer

Anna Bergholtz är föreläsaren, författare och moderatorn som med sitt unika perspektiv inspirerar, berör och är en garanterad ögonöppnare. Tre år gammal fick hon barnreumatism och som 24-åring blev hon blind, men inget har hindrat Anna från att nå sina drömmar och hon säger själv att hon aldrig varit så ”seende” som nu
 
Med både livserfarenhet av normbrytande funktionalitet/funktionsnedsättning och arbetslivserfarenhet med sociala frågor är Anna en kunnig föreläsare, utbildare och moderator med många bottnar. Hon erbjuder många olika typer av föreläsningar och är en mästarinna på att skräddarsy sina uppdrag så att de passar målgruppen på bästa sätt och hon arbetar gärna interaktivt med deltagarna.

Anna Bergholtz kan anlitas som föreläsare, utbildare och moderator.

Anna Bergholtz föreläser under rubriker och områden såsom;

BOOST DITT UNIKA JAG - ALLA HAR VI EN BLINDBONUS
Inspirationsföreläsning om Annas resa med kronisk sjukdom och synförlust, hur hon övervunnit inre och yttre hinder . Om att vända motgång till framgång och om kraften i vår egen inställning och tillgången i olikhet.

VI OCH DEM, TILLSAMMANS ÄR VI OSLAGBARA!
Hur möter vi mångfalden bland kunder, medlemmar, medborgare och medmänniskor? Hur inkluderar och tillvaratar vi allas styrkor och kompetens på en arbetsplats? Föreläsningen inspirerar och öppnar ögon kring det fantastiska som händer när vi vågar bredda normen och hur vi rent praktiskt går tillväga.


SEDD, HÖRD OCH BERÖRD
Vi möts och bemöter varandra hela tiden. På jobbet, inom sjukvård, i affären och bland vännerna. Ibland i svåra skeden i livet. Men hur når vi en bemötandekultur där alla känner sig viktiga och välkomna? Egna erfarenheter varvas med konkreta tips och verktyg.


BLIND, ETT ANNAT SÄTT ATT SE

För alla som är nyfikna på hur det är att leva som blind. Det handlar om att se med sina andra sinnen. Om allt från bemötande till det praktiska som matlagning, shopping, skola, arbete till hur en läser, ser film, reser och har en aktiv fritid.


EN INKLUDERANDE SKOLA - HUR NÅR VI DIT?

Hur gör vi för att på bästa sätt inkludera elever med funktionsnedsättning i skolan? Den politiska visionen En skola för alla” har funnits i över 30 års tid, men att få till det i praktiken är svårt. Föreläsningen sätter fokus på normmedvetenhet, bemötande och tillgänglighet – viktiga ingredienser i ett inkluderande ledarskap. Egna erfarenheter varvas med fakta och konkreta tips.


Anna Bergholtz är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach och har i över tio års tid aktivt arbetat för mångfald, inkludering och ett jämlikt samhälle. För många är hon känd som ”Blindchick” från P3:s Morgonpasset och som Sveriges första blinda filmrecensent. Hon har belönats med Lions Livskvalitetspris samt Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera personer med funktionsnedsättning i samhället. Därutöver har hon nominerats till Svensk hjälte, i kategorin förebilder av Aftonbladet.Ämnesområden

  • Attityd & Värderingar
    Mångfald
    Människan

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer