Bertil Marklund

Professor i folkhälsa och författare till boken 10 Tips – Må bättre och lev tio år längre

Bertil Marklund är läkare och professor i Allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs Universitet. I över fyra decennier har han arbetat som läkare och föreläsare inom bland annat patientbemötande och sjukvårdsrådgivning.
Bertils intresse för hälsa började av personliga skäl. När han fann att våra gener står för endast 10 procent av vårt åldrande ville han sprida kunskaperna kring en sund livsstil vidare. Detta är bakgrunden till den nu aktuella boken “10 Tips – Må bättre och lev tio år längre”.

1980 debuterade Marklund som författare med boken “Symtom Råd Åtgärd” som visar hur man enkelt ger rätt rådgivning inom vården. Den används fortfarande som bas i Sjukvårdsrådgivningen 1177.

Bertil Marklund föreläser om:

10 TIPS – MÅ BÄTTRE OCH LEV TIO ÅR LÄNGRE
Genom att fokusera på friskfaktorer istället för riskfaktorer ger Marklunds föreläsning konkreta och handfasta tips hur du påverkar din hälsa och ditt välmående. Han förklarar exempelvis varför att röra sig lite och ofta är bättre än att springa en mil mer sällan, hur stress är en av de absolut värsta ohälsofaktorerna och hur små förändringar i matvanor gör stor skillnad. “Övergången till en sund livsstil ska upplevas som något positivt och meningsfullt. Då håller de nya vanorna även framåt i tiden” säger professor Bertil Marklund.
 
 
Foto: Olle Kirchmeier


Ämnesområden

  • Hälsa & Friskvård
    Attityd & Värderingar

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer