Carl Jan Granqvist

Inspirerar om möten, människor och måltider

Carl Jan Granqvist är livsnjutare och välkänd som en av Nordens ledande måltidsprofiler. Han är professor i måltidskonst i Stavanger och professor emeritus på restauranghögskolan i Grythyttan. Han är också välkänd både från media och som författare. Som driven entreprenör med en stark vision är han en av initiativtagarna restauranghögskolan i Grythyttan vid Örebro Universitet.

Han är dessutom en mycket uppskattad inspiratörer och föreläsare. I sina föreläsningar delar han med sig av sina erfarenheter som entreprenör och gästgivare såväl som av uppbyggnaden av internationella nätverk och deras påverkan på måltidens innehåll och utformning för nya generationers konsumenter.

Den 8 maj 1992 gav riksdagen ett permanent uppdrag till institutionen för restaurang- och måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan/Örebro universitet, med följande lydelse: "Grythyttan ska ta ansvar för måltidens estetiska gestaltning". Att högskolan därefter inhystes i den spektakulära byggnaden från världsutställningen i Sevilla är ett typiskt resultat av Carl-Jan Granqvists entreprenörskap.


Carl Jan Granvist har genom sitt engagerade arbetet bidraget till att intresset för måltiden är större än någonsin. I dag har vi kommit fram till att måltidsglädjen består till hälften av sinnenas förmåga att ta till sig en måltidshändelse, och till hälften av sinnenas möte med minnet.

Carl Jan är också ledare för Industriellt Utvecklings Centrum (IUC) för Måltiden. Han representerar måltidsområdet i Intresseföreningen för Upplevelseindustrin i Sverige.Ämnesområden

  • Livsstil
    Marknadsföring & Kommunikation
    Entreprenörskap & Företagande

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer