Charlotta Mellander

En av landets främsta experter om städer, kompetens och regional utveckling

Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi och en av landets främsta experter inom regional utveckling, städer och kompetensförsörjning. Hon är en mycket efterfrågad talare både i Sverige och internationellt.
Tillsammans med professor Richard Florida har Charlotta Mellander varit med och utvecklat och publicerat teorier kring den kreativa klassen och städer där de vill bo. Teorierna berör såväl företag som regioner, som strävar efter att attrahera kompetens. Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi och forskar med inriktning mot städer och kreativitet.

Charlotta Mellander forskar, skriver och föreläser om regional attraktivitet, det vill säga vilka platser vi vill bo på och vilka ekonomiska konsekvenser detta leder till i en tid då allt större del av det som tillverkas baseras på kunskap och kreativitet. Hon har även skrivit och talat om kompetensförsörjning, innovationer och flyttmönster.

I sina föredrag tar hon ett bredare grepp på regional utveckling och kompetensutveckling och kopplar samman ekonomi, entreprenörskap och innovationer med mjukare värden som öppenhet, tolerans och lycka.

Charlotta Mellander har bland annat föreläst internationellt för FN, EU-kommissionen och företag som IBM, men också nationellt för svenska företag och kommuner. Idag har Charlotta en forskartjänst som hon delar mellan Internationella Handelshögskolan i Jönköping och Rotman School of Management i Toronto. Hon är också Research Director för Prosperity Institute of Scandinavia, ett systerinstitut till Richard Floridas Martin Prosperity Institute.

Foto: Anna Hållams


Ämnesområden

  • Framtid & Omvärld
    Employer Branding & Rekrytering
    Kreativitet & Innovation
    Samhälle, Politik & Utbildning

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer