Charlotte Signahl

Trakasserier, härskartekniker och jämställdhet

Charlotte Signahl har på olika sätt arbetat med sexism, rasism, Mänskliga Rättigheter och trakasserier sedan mitten av 1990-talet. I sina föreläsningar och utbildningar delar Charlotte frikostigt och med hjälp av humor, berättelser från verkligheten och diskussioner med sig av massor av erfarenhet och kunskap.
 
Genom fakta, humor och kärlek försöker Charlotte förmedla budskapet att ansvaret och möjligheter till lösningar ofta ligger hos oss alla.
Charlotte Signahl har tidigare varit förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund, ordförande för URIX, projektledare på Sensus Studieförbund. Är sedan 2006 företagare med fokus på föreläsningar, utbildning och att moderera och processleda konferenser. Främsta utbildningen är livet men har läst historia, sociologi, och psykologi på Stockholms Universitet, samt teologi och mänskliga rättigheter.


Charlotte Signahl som moderator
Konferenser är roliga. De kan till och med vara effektiva! Särskilt med bra planering och en rejäl dos erfarenhet. Att vara moderatorleda debatter och samtal, är att få konferensdeltagarna att bidra och att få alla delaktiga – och samtidigt hålla tiden – är bland det absolut jag vet - säger Charlotte Signahl.Charlotte Signahl föreläser på teman såsom:

Trakasserier och härskartekniker - Nu gäller det!
Så många har äntligen förstått tack vare #METOO att sexuella trakasserier måste hanteras professionellt, systematiskt och med kunskap och kraft. Charlotte Signahl har lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda små och stora grupper inom diskriminering och olika former av trakasserier där sexuella trakasserier alltid har ett stort fokus. Charlotte Signahl föreläser, fyller på med kunskap och kraft och leder er fram till hållbara metoder för att alla ska känna sig trygga på arbetsplatsen samt ha planer för att hantera när situationer uppstår.

Måste jag älska varenda jävel?
Det någon uppfattar som en rå men hjärtlig jargong uppfattar någon annan som en kränkning. Så många är så rädda för att göra eller säga fel. Men så många enkla knep det finns!

En föreläsning om psykologiska mekanismer bakom rädsla, trygghet och några etikettsknep för att överleva i en ny verklighet. Vad måste ett företag, en offentlig verksamhet eller en privatperson faktiskt veta, göra, leva upptill och förstå i en omgivning som präglas av stor mångfald i värderingar, vanor upplevelser och erfarenheter? Vad betyder ord som kulturkompetens, normkreativitet och vad är ett inkluderande språk? En handfast och humoristisk föreläsning.

Måste jag älska varenda jävel? är en föreläsning som vuxit fram genom livet som mångfaldsarbetare, om möten med intoleranta feminister, förnekande sexister, om konfrontationer med rasister, möten med tokliberaler, om dogmatiska vänsteraktivister, en och annan islamist och om kärleken till att vi alla innerst inne vill bli sedda, bekräftade och älskade.

Mångfald - besvärligt härligt
Det här är från en föreläsning med lite svåra ord, lite lagar, lite historia och ganska mycket nutid. Mångfald är besvärligt men härligt, dessutom lönsamt upplever många företag. Föreläsningen är en bra start på ett internt mångfaldsarbete. Den största mångfalden finns kanske kring definitionen av ordet mångfald. Hur kan du själv spela roll? Vad menar vi egentligen med mångfald och framför allt, om det nu är så viktigt, hur gör man?

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i diskrimineringslagstiftningen, frågor om bemötande och svåra ord. Till exempel makt, etnicitet, hbt, jämlikhet och jämställdhet. För att få grepp om frågan utgår vi från ett intersektionalistiskt perspektiv och ger exempel på vad normkritiskt tänkande kan innebära. Vilka roller spelar du och vilka roller får andra dig att spela?


Föreläsningen kan byggas ut till en heldagskurs. Ibland gör vi den med starkt fokus på genus och kön och då kallar vi den Jämställdhet på X minuter – går det? (Vi tar då ex 90 minuter går det eller 45 minuter går det… beroende på hur mycket tid kunden har helt enkelt).Ämnesområden

  • Mångfald
    Jämställdhet
    Attityd & Värderingar

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer