Clas Malmström

Expert på mental friskvård - må bra genom mental styrketräning

Clas Malmström är specialistläkare inom hälsofrågor, utbildad näringsfysiolog och har forskat på prestationspsykologi samt stressrelaterade frågor.
 
Clas Malmström ger arbetsplatser och medarbetare verktyg till bättre hälsa, må det gälla stresshantering eller allmänna tips för välmående. Han är en mästare på att förklara komplicerade vetenskapliga fakta på ett lättbegripligt sätt och visa på praktiska tillämpningar i stället för att gräva ned sig i akademiska, teoretiska analyser.
Det fokuseras mycket på hur negativ stress påverkar oss och dämpar såväl livs- som arbetsglädjen. All stress behöver inte vara av det dåliga slaget. Clas Malmström intresserar sig för positiv stress och menar att den positiva stressen kan ge upphov till höga prestationer liksom välbefinnande. Hur ska du och din verksamhet hantera stress och vilka redskap ska medarbetarna få vad gäller stresshantering?

Med erfarenhet från både landstingssjukvård, företagssjukvård, idrottsmedicin, forskning och företagande har Clas Malmström perspektiv på hur olika organisationer kan genomföra framgångsrika hälsoarbeten. Han har drivit ett eget företag med drygt 50 anställda och varit chef för IKEA:s företagssjukvård i ca sex år.

Clas Malmströms bland annat skrivit böckerna Ett bra liv är inte bekvämt, Mental Handbok - för dig som vill prestera på topp, tåla stress och njuta av livet, Konsten att skapa entusiastiska arbetsplatser, Chefen som gör skillnad, Stressa rätt.
 
 
Clas Malmström föreläser under teman och rubriker såsom;

ARBETSGLÄDJE ÄR INTE BARA ATT HA KUL PÅ JOBBET
Med tanke på hur stor del av vårt liv vi tillbringar på jobbet borde vi satsa mer på att få ett så bra arbetsliv som möjligt. De flesta är överens om att det är oerhört betydelsefullt för en god livskvalitet att kunna gå till en välfungerande arbetplats, göra nytta och ingå i en gemenskap. Men förvånansvärt få människor tar vara på alla de möjligheter som finns för att entusiasmen och arbetsglädjen ska nå sin fulla potential. Det är inte bara chefens ansvar – alla måste hjälpas åt!


Visst kan en vanlig arbetsdag vara glädjefylld och minnesvärd! Men det gäller att veta hur man gör, både för egen del och i grupp, för att upprätthålla gnistan och engagemanget. Det handlar om konsten att engagera sig och vara entusiastisk i vardagen.


ETT BRA LIV ÄR INTE BEKVÄMT

Om vikten av att anta utmaningar, engagera sig, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa.


Många förväxlar välbefinnande med att ha det bekvämt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett bra liv. I själva verket är god hälsa inte förenligt med att oavbrutet ha det komfortabelt. God hälsa förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kroppen och själen för belastningar.


PSYKOSOCIAL ARBETSMILJÖ

Vad är det som egentligen händer på en riktigt bra arbetsplats? Detta är en föreläsning som sätter psykosocial arbetsmiljö i nytt ljus, en riktig aha-upplevelse för många chefer! Det handlar inte i första hand om hur man ”fixar” en problemarbetsplats, utan hur man skapar en välfungerande, entusiastisk, engagerad och högpresterande arbetsplats där människor mår bra.


Man kan kalla det för arbetsglädje, men äkta arbetsglädje är så mycket mer än att ha kul på jobbet. Det handlar om prestationsglädje, engagemang, meningsfullhet och gemenskap.


VARKEN SJUKA ELLER FRISKA
Vad ska vi göra med alla dessa patienter som är varken friska eller sjuka? las är en flitigt anlitad utbildare för läkare, psykologer, sjukgymnaster och andra behandlare om hur man utvecklar bättre metodik för utredning och behandling av patienter med stressrelaterade besvär, somatisering, psykosomatiska besvär, hälsoångest och liknande problem. Clas anlitas dessutom ofta för insatser inriktade mot hela arbetsplatser inom vård och omsorg för att utveckla teamarbetet och öka arbetsglädjen.


Hälsostress, hypokondri, somatisering och psykosomatik i nytt ljusÄmnesområden

 • Hälsa & Friskvård
  Ledarskap
  Arbetsglädje
  Team & Medarbetarskap
  Personlig utveckling
  Företags- & Arbetskultur

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer