David Eberhard

Överläkare i psykiatri, författare, debattör och uppskattad föreläsare

David Eberhard är överläkare och specialist i psykiatri, författare, debattör och en mycket uppskattad föreläsare. Har bland annat blivit känd för sina böcker och debattartiklar där han skriver om det överdrivna behovet av trygghet och kontroll som vi har i Sverige.
 
David Eberhard föreläser humoristisk, tankeväckande och ibland en smula provocerande om allt från ledarskap till valfrihetsstress och kränkta trygghetsnarkomaner till att våga uppfostra sina barn.
David Eberhard har varit överläkare och chef för psykakuten vid Sankt Görans Sjukhus, idag är han chefläkare för Prima vuxenpsykiatri. Inom dessa arbeten har han träffat ett mycket stort antal patienter och har därför en gedigen erfarenhet av olika psykiatriska tillstånd.
 
David Eberhard lanserade begreppet trygghetsnarkomani och anklagade svenska staten för att lida av paniksyndrom i sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land”. Här beskriver han hur svenskar har ett stort behov av att känna trygghet och kontroll över sin tillvaro och gärna förlitar sig på staten för att få det hellre än se till det personliga ansvaret. Här dryftar även David frågan om generationsattityder och varför människor i dagens samhälle klagar fast de har det betydligt bättre än tidigare generationer.

Uppföljaren ” Ingen tar skit i de lättkränktas land” handlar om just det som boken heter. Folk blir kränkta till höger och vänster av lilla minsta trots att vi lever i ett av världens mest rättvisa samhälle. Att kritisera någon, eller ens ge feedback, kan jämställas med att ge sig ut på ett minfält.

Den senaste av hans böcker ”Hur barnen tog makten” är en debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tigermammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland.
Samtidigt som vi inte får säga emot barnen eller tillrättavisa dem så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet samtidigt har vi hamnat i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord.

Davids föreläsningar handlar också om hur vi människor prioriterar i livet, vad är egentligen viktigt, vart är vi på väg och hur hanterar vi motgångar.

David Eberhard håller föredrag och seminarier gärna med utgångspunkt från sina böcker och om akut psykiatri eller andra psykiatriska tillstånd, men han skräddarsyr alltid sina föreläsningar och seminarier enligt uppdragsgivarens önskemål.

 
 
David Eberhard föreläser under rubriker och teman såsom;
 • I trygghetsnarkomanernas land Sverige och det nationella paniksyndromet
 • Ingen tar skit i de lättkränktas land
 • Psykiatri och akuta psykiska tillstånd
 • Hur barnen tog makten
 • Ledarskap
 • Medarbetarskap


Ämnesområden

 • Ledarskap
 • Medarbetarskap
 • Människan
  Barn & Ungdom
  Hälsa & Friskvård
  Attityd & Värderingar

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer