Håkan Svensson

Att se bortom normer och olikheter är det som mångfald handlar om

Håkan Svensson är född CP-skadad och i sin föreläsning tar han med sina lyssnare på en resa av utmaningar och prövningar men också glädje, oförglömliga ögonblick och lycka att nå sina mål. Med en orubblig vilja och attityd att nå sina mål har inget kunnat stoppa Håkan. Han har stått på många scener. Från Göteborgsteatern till matsalen på det lokala företaget har han fängslat sina åhörare med sina berättelser och erfarenheter. Hans föreläsning är en känslostorm där gapskratt, insikter och igenkännande anekdoter varvas i en perfekt mix.
Några exempel på teman och områden Håkan Svensson föreläser om:
 • Motivation
 • Förmågor
 • Eget ansvar
 • Arbetsglädje
 • Bemötande
 • Normer
 • Mångfald
 • Tillgänglighet
 • Diskriminering
 
Håkan Svensson har en ständigt växande lyssnarskara, fler och fler företag och organisatoner, både nationella och internationella, som vill att han ska komma till dem och dela med sig av sina tankar och erfarenheter. 

Inget har kunnat stoppa Håkan Andersson från att nå sina mål, inte ens när Arbetsförmedlingen ifrågasatte hans val att bli egen företagare och istället erbjöd honom en praktikplats, där han skulle räkna spikar. Samtidigt som Försäkringskassan uppmanade honom att gå tillbaka till sjukersättning. 

Vid ett annat tillfälle rekommenderade rektorn på en sjukgymnastutbildning Håkan att inte söka till deras skola, så han inte skulle ta tid för de andra klasskamraterna. Det ansågs orealistiskt att han som CP-skadad skulle kunna klara av alla de finmotoriska momenten som krävdes. Tre år senare och efter tiotusentals träningstimmar mottog han sin legitimation ur rektorns hand.

I en glädjespridande och inspirerande föreläsning delar Håkan Svensson med sig av sin egen insikt; jag lever inte bara, jag har ett liv. Visst kan offerkoftan värma oss en stund, men den når inte ända in i själ och hjärta. Med glimten i ögat och humor som vapen beskriver Håkan Svensson vårt rätt märkliga behov av att kategorisera människor i fack och sedan skapa vedertagna normer. När vi fokuserar så starkt på människors olikheter istället för tvärtom missar vi chansen att få ut maximal kapacitet ur individen. Att se bortom normer och olikheter är det som mångfald handlar om. Men trots de många utmaningar Håkan ställts inför har han alltid lyckats se det komiska i de situationer som oftast bygger på missuppfattningar.

Varför välja en föreläsning med Håkan Svensson
Håkans entusiasm och energi sprider sig snabbt till åhörarna. Som föreläsare är han alltid lyhörd för kunden och anpassar alltid sin föreläsning efter målgrupp. Därför passar hans föreläsning till kick-off, medarbetardagar, kunskapsdagar och inspirationsdagar.
 
När det bara måste bli bra! - Det blir det med stark och välgrundad historia - oavsett sammankomst.


Kontakta oss på Skillspartner för en inspirerande och gripande föreläsning med Håkan Svensson.


Ämnesområden

 • Arbetsglädje
  Personlig utveckling
  Mångfald
  Attityd & Bemötande
  Ledarskap
  Människan

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer