Helena Berggren

Resultat får du inte av vad du VET, utan av vad du GÖR

Helena Berggrens drivkraft och energi och budskapet är glasklart ”Resultat får du inte av vad du vet utan av vad du gör”. Det märks tydligt när man lyssnar och träffar Helena. Hon brinner för personlig utveckling genom eget ansvar. Hennes mission är ”Trygga ledare och motiverade medarbetare som tillsammans skapar en stark företagskultur för ökad arbetsglädje, effektivitet, varumärke och lönsamhet”. Helena Berggren är organisationskonsult med lång erfarenhet som ledare, nationellt och internationellt, utbildare, förändringsledare, nätverksbyggare och talare.
Några exempel på teman och rubriker som Helena Berggren föreläser under:
 
JAG-GLÄDJE, LIVSGLÄDJE OCH ARBETSGLÄDJE
Vilken glädje är viktigast och hur blir du ditt bästa jag i ditt livs olika roller? Går det att känna glädje varje dag och hur styr jag mina tankar?
 
FÖR ATT KUNNA LEDA ANDRA MÅSTE DU FÖRST KUNNA LEDA DIG SJÄLV
Att vara chef är både jätteroligt, utvecklande, krävande och utmanande. Rollen kräver balans. Rollen kräver tydlighet och god kommunikationsförmåga. En föreläsning om att vara hållbar, tydlig och en sann förebild som ledare. Dina medarbetare gör inte som du säger, de gör som du gör.
 
HÄLSOFRÄMJANDE LEDARSKAP
Vid frågan till arbetsgivare om hur de arbetar med att främja personalens hälsa kommer ofta friskvårdsbidrag på tal. När frågan ställs till medarbetare om vad som får dem att må bra på jobbet så handlar svaren ofta om trivsel i arbetsgruppen, bekräftelse från chefen och att man känner att jobbet man utför är meningsfullt. Dessa tre aspekter är centrala i ett hälsofrämjande ledarskap.
 
KULTUR SKAPAR LÖNSAMHET
En medarbetare som är nöjd är en god ambassadör och presterar bättre. En missnöjd medarbetare läcker. Företagskulturen ska levas av alla, varje dag, inte vara ett dokument på intranät. Kultur är inte bara det vi uppmuntrar utan också det vi tillåter. Hur skapar vi och underhåller en kultur som lever i medarbetarna?
 
SERVICE OCH BEMÖTANDE
Att leverera kvalitet i allt vi gör. Att sticka ut och att skapa upplevelser man talar om och rekommenderar för andra. Service är en upplevelse, en känsla! Om konsultativt förhållningssätt inom företaget. Hur gör man för att hjälpa varandra att skapa resultat. Och om att ta pinnen på sin sträcka.
 
DITT PERSONLIGA VARUMÄRKE OCH DITT PROFESSIONELLA RYKTE
Människor gör affärer med människor. Inte företag med företag. En kund köper dig före din produkt och dina tjänster. Hur bygger du framgångsrikt ditt varumärke.
 
TANKENS KRAFT
Låt tankarna att jobba med dig istället för mot dig. Lär dig att tänka nyttm även på invanda mönster. Hur tacklar du en förändring bäst. Hur antar du en utmaning. Hur tror du att du kan gör det du kan?
 
ATT NÄTVERKA FRAMGÅNGSRIKT OCH MED RESULTAT
Det är skillnad på mingel och strategiskt nätverkande. Hur bygger och underhåller man sitt nätverk? Vilka är fällorna och vilka är framgångsfaktorerna? Lär dig nätverka som ett proffs. Helena har sju års erfarenhet som konsult för ett internationellt affärsnätverk. 4 av 10 av Sveriges mest framgångsrika team var Helenas.
 
ARBETSGLÄDJE, VEMS ANSVAR?
Är det chefen som ska se till att du har kul och trivs på jobbet? Hur vill vi ha vår arbetsplats? Hur bygger vi framgångsrika team som stöttar varandra?
 
ATTITYD OCH KOMMUNIKATION
Din attityd och hur du kommunicerar ditt budskap är avgörande för vilket resultat du går. Varför är det så lätt att bli missförstådd? Vaför är det så svårt att bli förstådd av vissa individer. Det kan väl inte bero på mig. Roligt och lättsamt och färgspråket och om hur du upplevs av din omgivning genom gester, beteenden och kroppsspråk.
 
 
 Helenas föreläsningar är fyllda med aha-upplevelser, konkreta råd och verktyg. Helena blandar fakta med anekdoter och egen erfarenhet. Helena är tydlig i sina budskap, levererar med fullt engagemang, humor och hög energi. Helenas föreläsningar och utbildningar får toppbetyg. Helena har haft ett eget radioprogram med över 250.000 lyssnare per vecka. Hon har startat och driver 2 företag. Hon gästföreläser inom organisation och ledarskap hos Lunds Universitet, hon utbildar i entreprenörskap och affärsmannaskap på IHM Business School och hon har hjälpt över 7000 personer till ett hållbart eget ledarskap.


Ämnesområden

 • Arbetsglädje
  Företags- & Arbetskultur
  Team & Medarbetarskap
  Ledarskap
  Förändringsarbete
  Bemötande, Värdskap & Service

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer