Jesper Ek

Ledarskap och medarbetarengagemang

Jesper Eks föreläsningar är praktiskt inriktade på ledarskapets allra viktigaste uppgift – att tillsammans med medarbetarna skapa ett meningsfullt varför. Jesper Ek är en uppskattad föreläsare i Sverige och Europa kring ledarskap och medarbetarengagemang. Han talar utifrån egna ledarskapserfarenheter av att vända teams engagemang och försäljning från minus till plus. Han har mer än 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management i företag som Pharmacia, Biovitrum och Roche.

Den som umgåtts en halvtimme med en femåring förstår snabbt det som psykologer, hjärnforskare och managementkonsulter ägnar ett helt liv åt att undersöka. Människor motiveras inte av vad. Vi motiveras av varför. Vi är biologiskt och kulturellt konstruerade för att leta efter mening i allting. Och hittar vi ingen mening så riskerar vi att tappa sugen. I bästa fall, säger Jesper Ek.

Näringslivet står inför en stor framtida utmaning. Men inte av de vanliga anledningarna – tuffare konkurrens och snabbare innovationstakt. De som ska befolka och leda företagen framöver bryr sig nämligen inte ett smack om bonusprogram och pensionsavtal. De vill vara en del i en verksamhet som är meningsfull på ett personligt plan. De företag som inte vet varför de finns och för vem kommer få dåligt med svar på sina platsannonser.

Resultatet kommer sist - Det är därför det kallas resultat.

När någon får i uppdrag att förändra en verksamhet blir det ofta sifferkalas – intäkter, kostnader och resultat hamnar i fokus. Men förändring börjar aldrig med resultatet. Förändring börjar alltid med människor. Som ny chef för Diabetes Care på Roche Diabetes Care i Sverige mötte Jesper Ek ett team som tappat sugen och en försäljning där botten gått ur. Men det var inget fel på vare sig produkterna eller strategierna. Problemet låg någon annanstans. Därför bad Jesper om att få lägga alla kalkyler åt sidan i 6 månader och ägna sig helt åt människorna. Tillsammans återupptäckte teamet sitt varför – som omsorgsfullt stuvats undan bland marginalkalkyler och produktfördelar. Resultatet det kom. Med råge.

Jesper Ek skräddarsyr varje föreläsning med konkreta exempel från sin egen långa ledarerfarenhet och har föreläst för bland annat Lloyds of London, FRA, London Business School, Roche och andra läkemedelsföretag.Ämnesområden

  • Ledarskap
    Team & Medarbetarskap
    Attityd & Värderingar
    Förändringsarbete

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer