Jessica Norrbom

Frisk utan flum, hur träning och vardagsrörelse påverkar din hälsa

Att investera i hälsa och friskvård har många fördelar. Jessica Norrbom, disputerad i fysiologi och forskare inom molekylär arbetsfysiologi på Karolinska Institutet, håller inspirerande och kunniga föreläsningar om träning, hälsa och om vad som händer med hjärnan när man tränar - alltid med fokus på den senaste forskningen.
 
Jessica Norrbom har stor vana att prata om forskning på ett populärvetenskapligt och engagerande sätt och täcker in många områden som exempelvis inaktivitet/stillasittande och vad det innebär, effekter av träning både på kort och lång sikt – både med avseende på hälsa och prestation, stress, återhämtning och livsstilsförändring. Jessica kan självklart anpassa föreläsningarna till den aktuella målgruppen.
Jessica Norrbom har undervisat och föreläst mycket de senaste 15 åren både på högskolor och på företag och olika organisationer. Hon har medverkat på Forskarfredag och andra liknande arrangemang för att sprida kunskap om forskning och vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv.

Jessica är disputerad i fysiologi och forskar inom molekylär arbetsfysiologi. Hennes forskargrupp undersöker hur gener och uttrycks och regleras i samband träning. Dagens forskning visar tydligt att regelbunden träning inte är något annat än just en mirakelkur som inte enbart leder till viktminskning utan också bättre kondition, styrka och bättre hälsa överlag. Genom att röra på dig kan du förebygga många livsstilssjukdomar och minska risken att drabbas av typ 2 diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och depression.

Men det slutar inte där, din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar. Dessutom kommer du inte bara att leva längre – du blir yngre rent biologiskt!

Tillsammans med Maria Ahlsén har Jessica bland annat skrivit den populärvetenskapliga hälsoboken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri Tanke förlag, 2017) och läroboken Extremernas fysiologi (Studentlitteratur, 2017). Jessica och Maria vill förmedla att det inte behöver vara så krångligt att leva hälsosamt och att små förändringar kan leda till stora hälsoförbättringar. De föreläser även tillsammans och beskriver på ett underhållande sätt hur kroppen fungerar och hur du skapar en hälsosam livsstil samtidigt som de krossar sega hälsomyter.

Intresserad av en lärorik och spännande föreläsning med Jessica Norrbom. Kontakta oss på Skillsparter så berättar vi mer.


Några exempel på teman och rubriker Jessica Norrbom föreläser under:
 • Hälsa - att skapa en hälsosam livsstil
 • Effekter av träning både på kort och lång sikt
 • Inaktivitet/stillasittande - vår tids hälsofara
 • Träningens effekter på hjärnan
 • Stress - livsfarligt och livsviktigt
 • Kan vem som helst bli nästa Usain Bolt?
 • Hur lite måste vi röra på oss för att få effekt?
 • Frisk utan flum - en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Motivation, beteende, kost, träning, vardagsrörelse och krossande av hälsomyter


Ämnesområden

 • Hälsa & Friskvård
  Människan

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer