Kattis Ahlström

En uppskattad och engagerad moderator och konferencier

Kattis Ahlström är en av våra största TV-personligheter och en mycket engagerad och uppskattad föreläsare, moderator, konferencier och debattledare. Med tryggg hand och med sitt gedigna engagemang för sitt uppdrag, sin breda allmänbildning och varm, smittande humor är Kattis flitigt anlitad som moderator, konferencier, föreläsare och debattledare.

Kattis har den unika kombinationen av lång erfarenhet som programledare i TV och radio samt av att leda organisationer och företag. Som utbildad journalist är hon expert på samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har coachat ett flertal personer som både uppträder i media men även behöver utvecklas som talare/föreläsare/chef.

Utöver att ta uppdrag som moderator, debattledare, konferencier och föreläsare skräddarsyr Kattis Ahlström även workshops i media- och budskapsträning samt kan facilitera ledningsgrupper.
Några exempel på teman och rubriker Kattis Ahlström föreläser under;


KOMMUNICERA MED LUST OCH SJÄLVFÖRTROENDE

Att behärska kommunikation är något av det viktigaste som finns idag både som chef, medarbetare och även i privatlivet. Chefer har gått från att vara styrande till ledande och inte sällan arbetar man genom olika processer tillsammans med sina medarbetare. Vi lever dessutom i ett samhälle med stort tryck på förmågan att göra sin röst hörd och att kommunicera sitt budskap.

I föreläsningen ”Kommunicera med lust och självförtroende” får du en handfull råd och tips om hur du kan hitta ditt eget personliga sätt att kommunicera på med tydlighet och självförtroende. Du får även ökad kunskap om vikten av närvaro och om hur du kan få syn på dina egna och andras förmågor för en mer framgångsrik kommunikation.

 

BLI EN BÄTTRE TALARE/PRESENTATÖR
Många har ett yrke idag som kräver att man behöver tala inför grupp och/eller göra informationsfilmer på såväl intern som extern webbplats. Under en dag tar Kattis sig an grupper från 1-10 personer för att utveckla förmågan att få fram ett budskap på bästa sätt. Genom roliga och utvecklande övningar både framför och bakom kameran, kan Kattis garantera en klar utveckling på bara några timmar! I dagen ingår även ett teoretiskt block om kommunikationsteknik.

 

MEDIATRÄNING OCH SAMTALSTRÄNING
Att kunna svara på frågor och ställa rätt frågor är avgörande i många situationer. Både i mediala sammanhang men även på möten, konferenser, medarbetarsamtal eller i konflikter på arbetsplatsen. Kattis har lång erfarenhet av samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har coachat ett flertal personer som både uppträder i media men även behöver utvecklas som talare/föreläsare/chef.


Kattis Ahlström har varit programledare för många olika TV-program, däribland Melodifestivalen, Uppdrag granskning, TV-huset och Nyhetsmorgon. Hon är även känd från radioprogram som Morgonpasset och Ring P1. När SVT fyllde 60 år, firades det bland annat med ett två timmar långt jubileumsprogram där Kattis var en av programledarna som ledde oss igenom 60 års television. 2005 tilldelades hon tv-priset Kristallen för årets kvinnliga programledare.
 
Utöver detta har Kattis Ahlström varit chefredaktör på IcaKuriren och startat tidningen Kattis & Company.

Kattis är tillsammans med programledaren Niklas Källner just nu aktuell med SVT dokumentärserien Arvinge Okänd. Dessutom leder hon tillsammans med journalisten Philip O’Connor podden Swedishness – en officiell podd på engelska från Svenska Institutet. Podden är tänkt att ge människor runt om i världen en fördjupad bild av svenska traditioner, sociala system och svenska beteenden.


Ämnesområden

  • Kommunikation
  • Mediaträning & Kriskommunikation

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer