Lasse Mattila

Att bygga bärande relationer

Lasse Mattila är socionomen som brinner för att förebygga utsatthet och utanförskap bland barn och unga. Med bakgrund i ett maskrosbarns uppväxt i Finland tog drömmen om en fotbollskarriär Lasse till proffslivet i Sverige, Norge och Brasilien.
 
Lasse tar uppdrag som föreläsare och handledare.

Idag har Lasse över tjugo års erfarenhet av arbete med och för barn och unga i utsatta livssituationer. Han har arbetat i skolans värld som kurator, inom socialtjänsten samt även suttit i ledningsgrupper med ansvar för sociala frågor.

Under sina föreläsningar delar Lasse Mattila med sig av sina samlade livs- och yrkeserfarenheter och bjuder på ett unikt sätt, bland annat med hjälp av musiken, på både fakta, verkliga exempel och konkreta råd om hur vi vuxna kan göra skillnad i våra barn och ungas liv. Lasse synliggör utanförskapets mänskliga och samhällsekonomiska kostnader, och påvisar med konkreta exempel hur vi kan både bryta och förebygga utsatthet och utanförskap.

Som ledord i sitt arbete har Lasse Mattila mod, hängivenhet och kompetens, och med sitt helhetsperspektiv gör han skillnad som medmänniska, handledare och föreläsare.

Föreläsningarna kan anpassas till önskad målgrupp, allt från politiker och förvaltningschefer, till socialarbetare och lärare eller föräldrar och idrottsledare. En föreläsning med Lasse Mattila lämnar ingen oberörd och inspirerar oss att vilja vara en viktig vuxen för våra barn och ungdomar. På riktigt.

Lasse är också författare till böckerna Att förebygga livslångt utanförskap (2012) och Att bygga bärande relationer (2015) och har även släppt musikalbumet På riktigt för dig (2015).

 

Vill du veta mer om Lasse Mattila och hans föreläsningar? Kontakta oss på Skillspartner så berättar vi mer.

Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer