Madeleine Westin

Meteorolog, klimatexpert och författare

Madeleine Westin, känd från TV4, har mer eller mindre goda nyheter om vädret till oss. Madeleine är meteorolog, klimiatexpert, författare och tillika kapten i krigsmakten. Hon har även deltagit på en Nordpolsexpedition på isbrytaren Oden. Som första ytfartyg nådde de ända fram till Nordpolen. Madeleine har genomfört det hedersamma uppdraget att vara sommarpratare i radio. Hon är också författare och har idag skrivit tre populära böcker om vädret.Hon har en bred bakgrund som bland annat forskare och programledare.
 
Förutom att åta sig uppdrag som föreläsare om klimat och väder föreläser hon gärna också initierat om retorik och presentationsteknik. Madeleine åtar sig också moderator- och programledaruppdrag.
Madeleine Westin som föreläsare
Madeleine föreläser om klimat och väder, klimatförändringar, om hur det svenska klimatat kommer att vara i framtiden, och hur det kommer att påverka vårt liv och hälsa, vårt boende, vårt jobb och resande.
 
 Kombinationen av att ha arbetat som meteorolog på TV4 och kapten i krigsmakten i många år gör att hon också har en unikt insikt i retorikens betydelse. Hur du med hjälp av ditt sätt att tala, röra dig och engagera levererar information.En kunskap som hon pedagogiskt delar med sig av. Från att vara ett ämne som huvudsakligen tagit plats på strategisk nivå har retorik och presentationsteknik fått en större betydelse i vardagen, på sociala medier, i möten, på jobbet och privat. Det gäller att övertyga på kortare tid än förr. Det egna engagemanget och kroppsspråket har stor betydelse för framgång.
 
I en av Madeleines böcker beskriver hon den klimatförändring vi är mitt uppe i, men som inte framträder på det sätt vi förväntat oss. Men en sak är säker, den kommer att påverka vårt liv och hälsa, i vårt boende, i vårt jobb och resande. En framtidsspaning som ger en prognos av bland annat fler och svårare stormar, katastrofala översvämningar och torrperiod under heta sommardagar. Det är bara några fastställda konsekvenser av en varmare värld.


Som tidigare chef för TV4s programledare och idag för Väderredaktionen har Madeleine Westin hittat en kombination att i tillvaron ha en harmoni mellan arbete och privatliv.


Madeleine Westin seglar en hel del, älskar hav och skärgård och det var kanske därför hon en gång sökte sig till en utbildning i Försvarsmakten. Hon fick sin utbildning till meteorolog, med kaptens grad, inom försvaret och vid Helikopterdivisionen i Berga.Ämnesområden

  • Klimat & Miljö
    Modern retorik & Kommunikation

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer