Mark Levengood

Programledare, författare och Unicefambassadör

Mark Levengood är programledare, författare och Unicef-ambassadör. Han föreläser bland annat om vikten av att vara öppen för förändringar och förnyelse.
 
Mark är en man som uppskattar livet och som anstränger sig för att förverkliga sina drömmar. Han anser att det är viktigt att våga anta utmaningar och att sätta upp mål för framtiden, men att man inte får vara rädd att ändra på dem. Enligt Mark är prestige och förväntningar från omgivningen det som hindrar oss från att göra det vi verkligen vill. I sitt föredrag tar han bland annat upp ämnen som kommunikation, mål och motivation och förändring.
”När jag gick i skola satt Fröken i sin kateder mellan den uppstoppade ekorren och jordgloben. Hon lärde oss allt om Belgiska Kongo. Bakom henne på väggen gick Jesus på vattnet i nytvättat hår. Och åren gick och vi blev stora, jorden roterade kring sin axel och allt förändrades. Utom vi. I mina klasskamraters och i mitt liv är Belgiska Kongo för evigt en del av Afrika. Vi är på sätt och vis lika uppstoppade som den där ekorren, och det kan inte en skolplansch-Jesus i världen hjälpa, hur ren han än är i håret.


En stor del av Mark Levengoods arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen.


Han försöker forma sina föreläsning, så att tvättar bort gamla föreställningar och skapa utrymme för vår samtid att flytta in i huvudet. Mark tror uppriktigt inte på några genvägar när det gäller att förändra oss själva, men att man under en föreläsning kan påbörja processer som så småningom kan bli precis hur fruktbara som helst hos åhöraren.

 
Mark Levengood som moderator och konferencier
Mark trivs bra i både stora och små sammanhang och arbetar även som moderator eller konferencier med erfarenhet av såväl stora internationella kongresser som mindre konferenser.
 
På nittiotalet gjorde Mark program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar samt Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Speciellt roligt är det att arbeta med sändningarna på kronprinsessan Victorias födelsedag. ” … då jag tycker hon är fin.” ”Finare än någonsin var hon när hon gifte sig.” Det var en stor ära för Mark att vara programledare för bröllopssändningarna i SVT1 2010. Han medverkade även i SVT:s sändning av prinsessan Madeleines bröllop 2013, likaså prins Carl Philips bröllop 2015.

 Mark Levengood föreläser om:
 
… vikten av att vara öppen för förändringar och förnyelse
Aldrig tidigare har världen förändrats lika fort som den gör nu. Vår samtid bjuder på stora utmaningar men också enorma chanser för oss som individer. Sist och slutligen är det vår inställning och vårt mod som kommer att avgöra om vi dansar i baktakt med tillvaron eller om vi seglar glatt på förändringens vindar.
 
Eftersom humor är ett utmärkt pedagogiskt verktyg brukar Mark Levengoods föreläsningar uppfattas som rätt roliga. Med hjärna och hjärta vecklar Mark Levengood ut sitt universum för publiken. Mark pekar på vilka frågor han tycker vi ska ställa oss själva för att orientera oss mot en kreativ framtid. En föreläsning som ger oss hopp och hjälper oss att få perspektiv på tillvaron.


Ämnesområden

  • Förändring
    Mångfald
    Andlighet, Inspiration & Livet

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer