Nils Simonson

Är det vi som styr hjärnan, eller är det hjärnan som styr oss?

När Nils Simonson slutade efter 35 år som läkare och kirurg, blev han föreläsare och författare med fokus och funderingar kring livet och hjärnan. Han har inte författat mindre än nio böcker och blev utnämnd till Årets Talare 2006. 2008 var han sommarpratare i P1.
 
Nils entusiasmerar och engagerar oss att bli mer intresserade av våra egna hjärnor. Han lyckas med konsten att blanda kunskap med humor, vilket gör honom till en väldigt populär föreläsare. Är det vi som styr hjärnan, eller är det hjärnan som styr oss? Både och, säger Nils Simonson.
Nils Simonson pratar om olika frågor kopplade hjärnan som bland annat kreativitet, minne, förändringsbenägenhet, stress, inlärning, lycka, kommunikation och hälsa.
 
Hjärnan behöver energi för att sköta hela systemet, hålla oss friska, se till att vi blir hungriga och äter, så att hjärnan får energi, och så vidare. Samtidigt styr vi hjärnan genom våra tankar. Tänk dig att du lyckas, intala dig att du är glad, bestäm dig för att livet är gott – och hjärnan går på det! ”Jaså den här figuren är nöjd med livet, då ska jag dra mitt strå till stacken”.


Det handlar om både biologiska och inlärda ”klurigheter” i hjärnan och hur den fungerar inom en mängd områden.

 
Nils Simonson får med sina unika kunskaper, sin förmåga att lock till skratt och sitt enkla humoristiska språk gemene man att inse hur vi styr hjärnan genom våra tankar. Nils kan med sin stora bredd och erfarenhet anpassa föreläsningarna till alla sammanhang.
 
Lyssna till en vass föreläsare som arbetar efter tre ledord: lära, roa och beröra.


Ämnesområden

  • Människan
  • Ledarskap
  • Team & Medarbetarskap
  • Arbetsglädje
  • Hälsa & Friskvård

Föreläsare & Seminarieledare
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer