Nour El-Refai

En av Sveriges vassaste komiker föreläser om utanförskap

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker. Hon är även en mycket populär föreläsare, konferencier och programledare. Nour är en mångbottnad komik som med sällsynt timing och skärpa skapar debatt och på ett kreativt och målmedvetet sätt lotsar svensk humor in i framtiden. Förutom mod går feminism som en röd tråd genom Nour El-Refais karriär.
 
Nu är Nour även aktuell med sin föreläsning "En berättelse om utanförskap" där man får följa hennes tankar kring vad som modigt och inte, hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare.
Nour El Refai har varit en självklar stjärna på den svenska humorscenen sedan debuten i humorprogrammet ”Hus i Helvete” tillsammans med Cecilia Forss 2005, som följdes av det dolda kameran-liknande programmet ”Rajraj” 2007. Sedan dess har vi sett Nour i den ena storproduktionen efter den andra, bland annat i ”Ballar av stål”, som programledare i Melodifestivalen, som en av deltagarna i ”Parlamentet" samt i roller som Mozart i Amadeus och som Lillebror i Karlsson på taket på Dramaten.
 
2016 hade Nour premiär med den egna föreställningen ”En komisk depression”. Där tog hon besökaren genom sin uppväxt, utveckling och karriär, bröt ner och konkretiserade strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt.
 
I höstas medverkade Nour i ”Swede Hollow” på Elverket Stockholm och under våren har hon spelat en ung Mikael Wiehe i ”…har du sett världen? på Malmö Live. I år har även långfilmen ”Lyrro” premiär med El Refai i en av rollerna.
 
 
 
Nour el-Refai föreläser under rubriken;
 
EN BERÄTTELSE OM UTANFÖRSKAP
 
En personlig berättelse om hur det är att växa upp med en ensamstående mamma, som ensam tjej med tjej med tre bröder. En mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka. Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare.
 
Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Om utanförskap och om kämpaglöd – en föreläsning för att inspirera och ge hopp.
 
 
 
 
Foto: Daniel Stigfelt


Ämnesområden

  • Underhållning
    Mångfald
    Andlighet, Inspiration & Livsöde

Föreläsare & Seminarieledare Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer