Peder Carlquist

Reporter och utrikeskorrespondent om vår tids utmaningar och berättelser från hot spots i världen

Med sin långa erfarenhet som reporter, programledare, dokumentärproducent och utrikeskorrespondent på bl a Sveriges Television har Peder Carlquist en bredd och ett djup som få.
 
Som föreläsare, utbildare och skribent tacklar Peder Carlquist vår tids orosfrågor, som propaganda, informationspåverkan, lobbyism, korruption. Från sin tid som rapportör från världens alla hörn kan han berätta med engagemang och djup, med också med humor.

Det finns en oro i världen och Sverige idag. Många upplever att demokrati och fred är mer hotade än på länge. Det handlar om hur saklig information och klassisk journalistik utmanas av propaganda, desinformation, och lobbykampanjer, samt hur det demokratin kan naggas i kanten av korruption och politisering av rättsväsende. Peder Carlquist ordnar kurser, håller seminarier och föreläser i dessa ämnen, fr a för journalister. Men det är frågor som berör alla.


Vid sidan av detta framträder Peder med berättelser från stora händelser, oroshärdar och vardagsliv i Asien och Europa, Afrika och Mellanöstern. Han har rapporterat från krigets Afghanistan, från maktspelet i Bryssel, från konflikternas Palestina och från Tahrirtorget i Kairo. Med saklighet och humor berättar han möten med kända, okända och ökända runt om i världen, om att bli beskjuten på Västbanken, möten med talibaner, konsten att smita från övervakare i Nordkorea, överklassbarn med viktproblem i Peking, polismagi på Borneo, barnsoldater i Liberia...

 

Peder Carlquist är också en engagerande föreläsare om konsten att gestalta och berätta i bild. Efter en rad dokumentärer och granskande program i SVT (bl a Uppdrag Granskning) har han gått över till kultur- och porträttdokumentärer. Våren 2016 visades miniserien Tore Wretman - kökspojken i SVT, som blev en publik- och kritikerframgång. Ett projekt under arbete är en biograffilm om Sveriges genom tiderna störste konstnär, Anders Zorn, för svensk och internationell publik.

Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer