Lennart Ekdal

Lennart Ekdal - En moderator som alla kommer till tals med

Lennart Ekdal har en gedigen erfarenhet av att leda olika debatter och seminarier. Under de senaste tjugo åren har han modererat ett stort antal uppdrag med varierande inriktning för Sveriges närings- och samhällsliv.

Lennart Ekdal har fått Stora Journalistpriset med motiveringen "Intervjuer och reportage med bett, insikt och humor".  Det är något av Lennarts kännetecken, att hantera även tunga makthavare respektlöst och med glimten i ögat.

Lennart har också vid tre tillfällen blivit utsedd till Sveriges bäste ekonomijournalist i radio/TV.

Som debattledare och moderator är hans styrka att skapa en tydlig struktur på ämnet eller diskussionen; en röd tråd genom hela evenemanget ur ett journalistiskt perspektiv.

Lennart Ekdal tar gärna uppdrag med så stort journalistiskt innehåll som möjligt. Hans breda bakgrund inom ekonomi, politik och relationer gör att han kan hantera de flesta ämnen. (Lennart säger dock själv, i alla blygsamhet, att trädgårdsskötsel och gör-det-själv kan göras bättre av andra…)

Lennart Ekdal är rätt person för att sätta fart på tunga ämnen. Han leder debatterna med en lättsam ton, samtidigt som han är påläst och drivande. Han vet också att anpassa sin framtoning och frågestil till deltagarnas mediavana.

Bakgrund
Lennart Ekdal har arbetat med tv sedan 1985, inom ekonomi, politik och relationsfrågor. De senaste femton åren har han varit på TV4 som reporter och programledare, bland annat med intervjuserien "Ekdal", debattprogrammet "Svart eller Vitt", ett flertal valprogram med debatter och partiledarintervjuer, och senast "Hetluft" tillsammans med Malou von Sivers.

Lennart har också producerat ett antal dokumentärer, bland annat "10 dagar som skakade Sverige", "Sämst i klassen" och "Den djävulska marknaden".

Efter journalisthögskolan började Lennart arbeta på Östgöta Correspondenten som nyhetsreporter. Senare blev han ekonomireporter, först på Dagens Nyheter och därefter Aktuellt.Ämnesområden

  • Moderator
  • Debattledare

Moderator & Facilitator
Intresseanmälan & mer info
Skillspartners specialrabatt
Missa inte Skillspartners
• Ram- och volymavtal
• Specialrabatt för skolor
• Direktupphandling (LOU), gränsvärde 284 000 kr Läs mer

Kontakta oss

Sthlm tel: 08-684 049 24 Gbg tel: 031-724 43 80
Klicka här

Trygghetsgaranti

Du kan vara lugn när du bokar konsult, utbildare, seminarieledare och/eller coach hos Skillspartner//Greenback.
Läs mer