Andreas Cervenka

Girig-Sverige och hur ekonomin fungerar – egentligen

Andreas Cervenka har kallats för ”finansjournalistikens Tomas Tranströmmer” och ”en Hans Rosling för ekonomisidorna”. (Foto Miriam Preis)

Andreas Cervenka är mångfaldig prisbelönt författare och journalist som hyllats för sin förmåga att förklara komplicerade ekonomiska skeenden för en bred publik. Hans senaste bok ”Girig-Sverige – så blev folkhemmet ett paradis för de superrika” har fått mycket stor uppmärksamhet och toppat försäljningslistorna.

Andreas Cervenka beskriver Sveriges utveckling från ett av världens mest jämlika samhällen till ett land med fler dollarmiljonärer per capita än något annat jämförbart land och där koncentrationen av förmögenheter i toppen är högre än i USA och Ryssland. Och där gruppen med låga inkomster är större än någonsin.

Han förklarar också hur detta hänger ihop med den situation vi befinner oss i nu, där Sverige är ett av världens mest räntekänsliga länder.

Andreas är ekonomikommentator på Aftonbladet och har tidigare arbetat på bland annat Dagens Industri, Svenska Dagbladet och Affärsvärlden. Han har belönats med Stora Journalistpriset två gånger, Guldspaden samt utmärkelsen Årets Ekonomijournalist fyra år i rad. Han har bland annat kallats för ”finansjournalistikens Tomas Tranströmer” och ”en Hans Rosling för ekonomisidorna”.

Vad är pengar – och andra saker du måste veta för att förstå världen
Vi lever i en historiskt turbulent tid i världsekonomin med skulder som aldrig har varit högre, klyftor som växer och kriser som avlöser varandra. Varför ser det ut som det gör? Allt börjar med en enkel fråga: vad är pengar? Andreas svarar på denna fråga och förklarar hur den leder oss att förstå mycket av det som hänt i världsekonomin och i Sverige de senaste åren. Hans bok ”Vad är pengar” har sålt i över 50 000 exemplar i Sverige och sattes upp som hyllad pjäs på Dramaten 2015.

Inflation – så funkar det
Från ingen alls till den högsta på 30 år. Inflation är på allas läppar. Men vad är egentligen inflation, hur mäts den och varför är den viktig? Andreas förklarar hur vi serverats en skev bild av inflationen i samhället och hur det bidragit till att förändra den svenska ekonomin i grunden.

 

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium