Intresseanmälan

Angela Ahola Doktor i psykologi, författare och inspirationsföreläsare

Dina dolda drivkrafter - hur psykologiska behov styr ditt liv, medarbetarskap, företagsklimat och relationer

Angela har röstats fram som en av landets mest populära föreläsare 2018, 2019 och 2020. En framträdande och banbrytande psykolog, specialist på mänskligt beteende. Hon är en eftertraktad talare, författare till en rad självhjälpsböcker och ofta intervjuad i media. Hennes konstant växande expertis omfattar allt fler teman med alltifrån första intryck, makt och inflytande, våra dolda drivkrafter, dejtande och relationer, vad so gör oss lyckliga och konsten att läsa av våra medmänniskor.

Boka Angela Aholas humor- och energifyllda föreläsningar med många aha-upplevelser om några av våra viktigaste framgångsprinciper.

Presentation

Angela Ahola är doktor i psykologi, föreläsare och författare. Hon har blivit rankad som en av Sveriges populäraste föreläsare både 2018 och 2019. Bland Angelas kunder märks Spotify, H&M, Samsung, Manpower, Bonnier och Sveriges riksdag. Angela har agerat sakkunnig i rätten, suttit som expert i tv-soffor och tidigare gett ut boken Konsten att göra intryck  (2016). 2021 kom boken ”Dina dolda drivkrafter: hur 3 psykologiska behov styr ditt liv”.

Skulle du köpa dig själv? Vad är det som avgör om andra vill samarbeta med dig, anställer dig eller köper av dig? Angela talar också om Varför gör vi egentligen som vi gör? Vad styr ditt och andras beteende? Vad är våra dolda drivkrafter? Angela Aholas föredrag har hjälpt många organisationer till förbättrat samarbete, mer produktiva kundmöten, ökad effektivitet och ett bättre arbetsklimat.

Angela Ahola föreläser med engagemang och tar med publiken på en tankeväckande lärorik resa.  Hennes föreläsningar är baserade på neuropsykologi och socialpsykologi som ger dig användbara tips på hur du räddar en svår situation när du inte upplever att du uppfattas på ’rätt’ sätt.

Hur ska du göra för att få människor att få en bättre uppfattning om dig, det varumärke/den organisation du repesenterar och hur du kan gå tillväga för att bli omtyckt redan innan ditt första möte med någon annan?

Angela Ahola är doktor i psykologi, talare, författare och aktuell med hyllade debutboken Konsten att gör intryck  (Natur och Kultur). Dessutom driver hon startup’en Tosify . Hon har gästat tv-program såsom i TV4, Gomorron Sverige i SVT, i YLE, Finlands motsvarighet till ’Efterlyst’, i TV3, etc. Samt intervjuats i DN, SvD, Veckans Affärer, m.m.

Pressarkiv;
Så vet du om någon är attraherad av dig. Artikel Aftonbladet 2019

Angela Ahola. Föreläsare & doktor i psykologi. Inspirerande och kunniga föreläsningar inom kommunikation, första intrycket, samarbete, m.m.

Exempel på teman och rubriker

Dina dolda drivkrafter: hur tre psykologiska behov styr ditt liv
Varför gör vi egentligen som vi gör? Vad styr ditt och andras beteende? Svaret är tre drivkrafter. Du får en helt ny verktygslåda med konkreta råd för att kunna navigera mer rätt i din vardag, för bättre fokus och bättre relationer.

Tre psykologiska behov styr oss alla. Lär dig förstå hur – för mer framgång i din karriär, härligare relationer och ett roligare liv.

Dessa har mejslats fram av evolutionen under miljoner år och hjälpt Homo sapiens att överleva. Drivkrafterna må styra oss och våra medmänniskor i kulisserna men efter denna föreläsning kommer du att veta exakt hur de styr dina behov och handlingar. Men också hur fel det kan bli i krocken mellan dessa urkrafter och vår moderna livsmiljö. För vår levnadsmiljö har gång på gång förändrats men vi har det inte. Och det handlar inte om hur du borde vara, utan om hur du i grunden är.

Gör drivkrafterna till dina superkrafter!

Många skratt, aha-upplevelser och konkreta verktyg. För alla som träffar kunder, medarbetare eller vill få ett trevligare klimat på arbetsplatsen, är det här den perfekta föreläsningen.

Ur innehållet

 • Att förstå dig själv, dina kunder och medarbetare på ett nytt sätt – vad är det vi alla söker? Vad drivs vi av?
 • Nå fram och connecta med andra på en ny nivå
 • Hur blir vi ett ”vi” och lär vi oss omvandla våra olikheter till styrkor
 • Bästa sättet att vända knepiga relationer till positiva
 • En ny strategi för att nå dina mål
 • Att på ett snyggt sätt få igenom dina förslag i möten
 • Konkurrens och jämförelser sker per automatik – hur kan du vända detta till något som hjälper dig?

Allt kopplat till de tre dolda drivkrafterna. Du får en helt ny verktygslåda med konkreta råd för att kunna navigera mer rätt i din vardag. För bättre relationer, mer framgång och ett lyckligare liv.

”Dina Dolda Drivkrafter” släpps förutom i Sverige även i Kina, Ryssland, Korea, Taiwan, Ukraina och Litauen

Skulle du vilja ha dig själv som kollega – en föreläsning om medarbetarskap
Svaret är kanske inte så självklart. Ibland är du fullkomligt briljant, charmig, effektiv, luktar gott och får alla att må bra. Och ibland är du raka motsatsen. Varför blir det så här? – och kan du göra något åt saken?

Möt Angela Ahola i en mycket underhållande föreläsning om beteenden på jobbet och privat. En föreläsning som beskriver vilka hysteriska utmaningar det innebär att vara människa och förklarar att det förmodligen inte är ditt fel att det blev som det blev – snarare någon annans.

Mycket humor och lite allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende. Frågorna är många: Varför beter vi oss som vi gör? Är det möjligare att få en roligare arbetsplats? Kan du bli en gladare person än den du är? En varning är dock på sin plats. Föreläsningen riskerar för vissa åhörare att landa i slutsatsen att man faktiskt själv är inblandad i sitt eget liv. Att man måste ta någon form av ansvar för sitt eget beteende och för de eventuella förändringar man vill uppnå både på jobbet och hemma.

Smakprov ur innehållet

 • Det är inte ditt fel – du är bara människa
 • Jag ska bara …
 • 4 fantastiska kollegor
 • Så blir du den bästa versionen av dig själv

Konsten att göra intryck
Vad är det som avgör om andra vill samarbeta med dig, anställer dig eller köper av dig? Vad är det som styr våra val och beslut, ger oss inflytande och förutsättningar att påverka andra?

Vad är det som gör att vi gillar och känner förtroende för vissa personer, varumärken eller organisationer. Ofta gör vi saker som vi inte tänker på men som ändå påverkar hur människor i vår omgivning uppfattar oss. För att andra ska köpa ditt budskap måste de allra först ’köpa’ dig som person. I mötet med andra människor har du inte ens en sekund på dig att göra ett gott intryck. Det första intrycket du gör kan bestå länge.

Det första intrycket är en viktig del av kundupplevelsen och hur man får kunden att vara fortsatt intresserade och positiv.

E du go eller? en föreläsning om att vara karismatisk
Vad är karisma? Går det att mäta? Kan du bli mer karismatisk?

Vilket emotionellt intryck får andra då de träffar dig? Det handlar alltså om magkänsla. Långt innan du fått andra att upptäcka att du är rätt person på rätt plats kommer andra ha fattat en sorts känslomässigt beslut kring om du bör vara ledaren, om de kan lita på dig eller om de bör gå på en andra dejt med dig. Forskare har visat att denna känslomässiga reaktion – magkänslan – den viktigaste faktorn för om vi kommer att rösta på en politisk kandidat eller inte. Därför behöver vi ställa oss själva frågan: Hur karismatisk är jag? Vilken magkänsla får andra av mig?

Referenser

Angela föreläste på vår kundevenemang. Vi (på Ticket Biz) och våra kunder fann föreläsningen mycket intressant. Angela Shola är en kunnig och inspirerande talare. Alla vi som deltog fick nya tips och verktyg att använda i vårt arbete. Allt levereras med humor och värme. Jag kan absolut rekommendera Angela!
Försäljningsansvarig, Ticket Biz & CEO

Jag kan starkt rekommendera Angela. Hon är en stark och målmedveten kvinna och en inspirerande ledare. Hon kommer att komplettera uppdrag hon förbinder sig med bästa möjliga resultat!
Capital Försäkringsmäkleri Liv & Finans KB

Efter grundandet Tramconet Ky: Jag arbetade med Angela på vissa projekt och deltog i ganska av få seminarier och möten av henne. Jag var imponerad av hur hon höll tal och hennes föreläsningar. Jag kan helhjärtat rekommendera henne som talare. Angela har också besökt Polis TV som en övertygande expert.
Styrelseledamot i Suomen Yhteisöpalvelury

Jag har haft förmånen att lyssna till Angela vid ett flertal tillfällen under flera år. Hon är en mycket professionell och engagerande talare. Med en hel del humor hon förmedlar sina idéer som. Jag kan helhjärtat rekommendera Angela som talare.
Country Manager, Presenta of Scandinavia AB

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun