Intresseanmälan

Charlotte Signahl

Trakasserier, härskartekniker och jämställdhet

Charlotte Signahl är en uppskattad föreläsare som vågar använda humor, kärlek och fakta för att ge dig som publik inspiration och mod att inse att ansvaret och möjligheter till lösningar ligger hos oss alla. Charlotte anlitas både av arbetsplatser som har stora utmaningar och konflikter och arbetsplatser där det främst behövs lite energi och skratt för att motivationen ska öka och arbetet för en mer inkluderande arbetsplats ska ta fart igen. 

Charlotte har utbildat och föreläst inom området motivationspsykologi, mänskliga rättigheter, mångfald och diskriminering sedan slutet av 1990-talet. Charlotte är mest intresserad av varför vi människor beter oss som vi gör och hur vi kan möta andras beteende och kanske förändra vårt eget när det behövs.

Charlotte åtar sig uppdrag föreläsare, utbildare och moderator.

Presentation

Charlotte har ett grundmurat engagemang för de mänskliga rättigheterna som tar sig uttryck i ideellt engagemang på flera nivåer och dimensioner och som alltid har funnit där. Charlotte var i unga år förbundsordförande för Röda Korset Ungdomsförbund och hennes arbete i Röda Kors rörelsen är fortfarande en viktig del av hennes engagemang. 

Charlotte möter, ser och sträcker ut en hand till alla slags människor. Till de som precis har kommit till Sverige, till de som levt hela sina liv här men som slåss mot missbruk eller ensamhet, till de som hamnar i kläm med myndigheter, till de som behöver någon att luta sig mot, till de som behöver hjälp att ta sig ur relationer och sammanhang som är farliga och våldsamma. 

Denna urkraft som är Charlottes signum att se varje människa och möta henne där hon är utan att döma gör Charlotte till en unik inspirations- och motivationsföreläsare. Tillsammans med hennes kunskaper i psykologi, teologi, sociologi, genus, mänskliga rättigheter och historia skapar hon dessutom föreläsningar med ett djup och kunskapsbredd som gör att den landar hos dig som publik på ett bestående sätt. Att lyssna på Charlotte Signahl ger många skratt men framförallt ger det insikter som gör dig hoppfull och får dig att inse din egen betydelse. 

Charlotte är även utbildad meditationslärare och handledare i ACT. ACT är en förkortning för Acceptance and Commitment  Therapy och uttalas som engelskans »act«, agera. Det är en terapiform men kan även användas inom till exempel arbetslivet som förebyggande åtgärd av stress och psykisk ohälsa i olika sammanhang.

Charlotte Signahl som moderator
Konferenser är roliga. De kan till och med vara effektiva! Särskilt med bra planering och en rejäl dos erfarenhet. Att vara moderatorleda debatter och samtal, är att få konferensdeltagarna att bidra och att få alla delaktiga – och samtidigt hålla tiden – är bland det absolut jag vet – säger Charlotte Signahl.

Exempel på teman och rubriker

Motivation på några minuter – går det?
En interaktiv föreläsning om hur ni skapar ett motiverande arbetsklimat. Föreläsningen utgår från olika vardagliga exempel, forskning och förhoppningsvis många skratt. Allt grundar sig i forskningen från Professor Deci m.fl. Vi ersätter myter om motivation till kunskap om vilka förutsättningarna är för en positiv inre motivation och hur vi kan öka dem i vårt eget liv och på arbetsplatsen.  Vad är motivation och vet du hur det fungerar? Har du motivation? I så fall för vad? Finns det till och med väldigt många olika sorters motivation? Är det också så att det fungerar olika för olika personer? Att diskriminering, trakasserier och exkludering påverkar motivation förstår vi men hur och vad kan vi göra åt det? Ibland kombineras den här föreläsningen med den om härskartekniker. Föreläsningen ger några enkla verktyg att ha till hands både för individen, gruppen och ledaren.

Måste jag älska varenda jävel?
– en föreläsning om samarbete och värderingar
Så många är så rädda för att göra eller säga fel. Men så många enkla knep det finns! Får vi koll på våra egna och organisationens egentliga värderingar så faller mycket på plats. Hur vi kan samarbeta, använda teambuilding, samverka i samhället och i den lilla arbetsgruppen utan att ta kol på andra och oss själva. Måste jag älska varenda jävel – är en föreläsning om värderingar, om psykologiska mekanismer bakom rädsla, trygghet och några etikettsknep för att överleva i en föränderlig verklighet. Vad måste ett företag, en offentlig verksamhet eller en privatperson faktiskt veta, göra, leva upp till och förstå i en omgivning som präglas av stor mångfald i värderingar, vanor, upplevelser och erfarenheter? Hur hittar vi vår kompass?

Mångfaldbesvärligt härligt?!
Har jämställdheten gått för långt? Vad är skillnaden på islamist och en muslim? Måste synskadade, barn och gamla ha samma rättigheter som alla andra, är det inte lite väl dyrt ändå? Är du själv en cis- eller ickebinär person? Vem är inte rasist? Vad är intersektionalitet? Alla har en trosuppfattning – vilken är din? Har alla en enicitet? Hur många sexuella läggningar säger lagen att det finns? Vet du vilka de lagstadgade diskrimineringsgrunderna är och vad de innebär? Hur påverkar diskriminering vår motivation? Hur ser makt ut? Den största mångfalden finns kanske kring definitionen av ordet mångfald? Vad är ett gott bemötande? Vad är normer egentligen? Skillnaden mellan funktionshinder och funktionsmöjligheter. Så många frågor och på vad finns det egentligen några svar?

Det någon uppfattar som en rå men hjärtlig jargong uppfattar någon annan som en kränkning. Vilka förutsättningar behövs för ett bra samarbete och en bra kommunikation? När leder våra samarbeten till leverans och när till konkurrens? Hur kan vi använda den beteendevetenskapliga forskningens samsas i samma miljö?

Måste orka tala om det sunkiga
– en föreläsning om härskartekniker, trakasserier och hur mobbning dödar vår motivation.
En föreläsning och/eller workshop om hur vi gör och utsätts för ful makt och vad du kan göra åt det. Föreläsningen bygger i huvudsak på professor Berit Åhs forskning. Vi övar och prövar många av de knep som hjälper oss att bli medvetna om härskarteknikerna för att

motverka de effekter som de har på oss själva och andra. När jag utbildar inom härskartekniker, mötesteknik kopplar jag det till diskrimineringslagstiftning, frågor om bemötande och svåra ord och uttryck till exempel kränkande särbehandling, trakasserier, sexism, homofobi, rasism, makt, etnicitet, hbtq, jämlikhet och jämställdhet.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium