Värdebaserat ledarskap: mod - omtanke - handlingskraft

Ida Texell tar kliven långt utanför traditionella ramar och engagerar för att skapa framtidens välfärd. Ida är en skicklig strateg, modig barnrättskämpe och inspirerande visionär. Hon arbetar aktivt med normkritiska frågor och värdebaserat ledarskap där mod, omtanke och handlingskraft är ledorden. Ida har fått flera utmärkelser för sitt banbrytande ledarskap. Hon har varit nominerad och finalist som Årets Chef 2019 och 2022.

Ida talar ofta om ledarskap och strategi/styrsystem för framtidens offentliga sektor och om hur Agenda 2030 ska omsättas i verksamhet. Brett nätverk inom olika sektorer och områden i Sverige.

Presentation

Ida Texell anlitas återkommande som talare inom området ”för en mer hållbar värld”, ledarskap, med mera av bland annat; SKR, Folk och Försvar, Försvarsmakten, kommuner och regioner runt om i landet, Polismyndigheten, MSB, Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, Statens Haverikommission, FN-förbunden med flera.

Ida arbetar idag som kommundirektör i Upplands-Bro kommun, hon har en bakgrund som räddningschef för Brandkåren Attunda. Under åren 2016-2019 var hon delegat i den svenska delegationen som skrev fram den svenska planen för Agenda 2030 (SOU 2019:13). Under 2018 var Ida expert i översynen för en effektivare räddningstjänst (2018:54). Ida har haft många styrelseuppdrag och är sedan 2020 ordförande för Scouterna i Sverige. Ida är även Sveriges Riksbilkårchef där hon verkar för ett säkrare samhälle.

”Med sitt värderingsdrivna och normbrytande ledarskap utvecklar hon både människor, organisationer och samhället. En kraftfull möjliggörare som driver framgångsrik förändring och utmanar strukturer och arbetssätt. Leder med stort hjärta, snabb hjärna, mod, tydlighet och uthållighet. Har visat goda resultat gång på gång, trots tufft motstånd och svåra utmaningar. Med sin inkluderande ledarstil, strävan efter mångfald i alla dess aspekter är hon en sann förebild, som förenar starkt målfokus och handlingskraft med värme och mänsklighet.” (Motivering vid senaste nomineringen)

Ida Texell i korthet;

 • Värdebaserad och trygg ledare med bred erfarenhet av förändringsarbete, stora insatser och stabsarbete.
 • Skicklig på att skapa goda resultat, nya modeller och effektivitet under mycket föränderliga förhållanden. Rutinerad och trygg i strukturer och system.
 • Expert i SOU 2018:54 för en effektivare räddningstjänst. Cirka 20 års erfarenhet inom svensk räddningstjänst/krisberedskap som befäl och beslutsfattare på operativ, strategisk och normativ nivå.
 • Styrelseordförande för Scouterna, Styrelseordförande i Bilkåren/Riksbilkårchef. Styrelseledamot i Folk och Försvar, Locker Room Talk och Säkerhetsskyddsbranschen.
 • Civilt försvar, civil beredskap och totalförsvar.
 • Utsedd till finalist Årets Chef 2019 & 2022, Framtidens kvinnliga ledare, Årets Ledare, Årets Hederspris, m.m.

Exempel på teman och rubriker

 • Ledarskap (mod – omtanke – handlingskraft)
 • Ledarskap i förändring
 • Ledarskap vid kriser
 • Teamutveckling, psykologisk trygghet och samarbete
 • Omvärldsanalyser och samhällsutveckling
 • Uppdraget i Kommuner och Regioner
 • Civilsamhällets roll (Scouterna och Bilkåren som bas)

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg