Intresseanmälan

Johan Norén

Träna för hjärnan

Johan Norén är tidigare ishockeyspelaren som i ung ålder intresserade sig för coachning, mentalträning samt ledarskap. Johan jobbade under flera år som försäljningschef inom annonsbranschen och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression.

Med erfarenhet av idrotten, näringslivet, sjukvården, många år som coach samt nyfikenheten till ledarskap har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående företag och företagsledare. 

Ökad arbetsglädje, att skapa en attraktiv arbetsplats och ökad produktivitet genom minskad stress och tydlig kommunikation. Starka team och friska medarbetare är sjukt lönsamt!
– Johan Norén

Presentation

Efter att ha genomgått rehabilitering så fördjupade Johan Norén sina kunskaper ytterligare inom coachning, ledarskap och stress. Han intervjuade otaliga företagsledare, ledningsgrupper och människor ifrån olika delar av samhället. Allt för att fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till stress och hur man kan jobba förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa för sig själv och på arbetsplatser.

Johan Norén erbjuder inspirerande och energirika föreläsningar om vikten av eget ansvar och att bidra för att skapa arbetsglädje och bevara friskfaktorerna för att skapa en långtidsfrisk arbetsplats med produktiva och välmående medarbetare. Om hur laget tillsammans genom starka team skapar skapar den friska arbetsplatsen där vi ökar förståelsen om att din energi sprider sig och att fördelaktiga resultat börjar med välmående medarbetare.

Du får exempel, metoder och förhållningssätt för att du som medmänniska, oavsett din roll på din arbetsplats, bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare eller kollegor.

Målsättningen är att du efter föreläsningen ska inneha en ökad kunskap i att identifiera bakomliggande faktorer som orsakar ineffektivitet och stress. Känna mindre press, minskad stress och en ökad motivation till att skapa den dagliga arbetsglädjen där livet och jobbet inte känns som ett ända stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt må bra.

Johan utbildar via föreläsningar även företagsledare genom att öka deras kunskap och förmåga att kunna tolka signaler på obalans och överbelastning och hur man genom ett tydligt ledarskap kan skapa arbetsglädje, öka produktiviteten för företag och bevara dess medarbetares långsiktiga välmående.

Johan Norén är delaktig i flertalet företag och deras aktiva friskvårdssatsningar där man eftersträvar en hög produktivitet tillsammans med ett långsiktigt välmående. (Bland annat Stockholmshem AB, Indiska Magasinet AB, Addnature AB, Schibsted, Svenska dagbladet). Syftet är att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Kort om Johan Norén
Mellan 2015-2018 var Johan föreläsare samt instruktör i uppstarten av det som blev ett nationella samhällsprojekt Skolträffen och fick genom detta projekt möta över 3 000 lärare, barn och ungdomar i årskurs 4-8. (Skolträffen syftar till att motverka fördomar, utanförskap och segregation).

Mellan 2015-2017 genomförde Johan två ironman, arrangerade träningsevent i Sverige samt utomlands, var personlig tränare till företagsledare, fotbollspelare, hockeyspelare, skådespelare och artister där syftet var att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Under 2017 drev Johan podcasten Träna för hjärnan med gäster som Dr Anders Hansen, Kristin Kaspersen, Mikael Persbrandt, Markoolio, Agneta Sjödin, med flera. Syftet med dessa samtal var att få ta del av gästernas egna tankar, reflektioner och erfarenheter ifrån livets utmaningar samt hur fysik aktivitet påverkat dess välmående. 

Exempel på teman och rubriker

Minskad stress – ökad arbetsglädje
Johan har flera års erfarenhet av coachning och jobbat inom ledande befattningar med slutprodukten av att hjälpa andra optimera sin prestation.

I föreläsningen ”mindre stress ökad arbetsglädje” får du exempel, metoder, alternativa tankar och förhållningssätt för att du som privatperson samt i oavsett roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt kunna upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare. Hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust samt motivation.

Målsättningen är att du efter föreläsningen ska känna mindre press som skapar stress och en ökad motivation att hantera motgångar samt glädjen att anta dina egna utmaningar och känna dig stärkt i dig själv.

Träna för hjärnan
Träna För Hjärnan är titeln på Johans inspirationsföreläsning om vilka fördelar som finns för hjärnan av fysisk aktivitet och betydelsen av att vårda det friska. Johan Norén är delaktig i ett flertal företag och deras aktiva friskvårdssatsningar där man eftersträvar en hög produktivitet tillsammans med ett långsiktigt välmående. Detta genom att förespråka fysisk aktivitet, hålla i föreläsningar samt utbildningar om hur man kan skapa en långtids friska medarbetaren samt den friska arbetsplatsen.

Föreläsningen belyser stressorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress samt hur man kan utbilda sig själv om hur man kan förebygga stressrelaterad ohälsa och bibehålla en hög produktivitet över tid.

Träna för hjärnan är Johans träningskoncept. Johan har ansvarat för träning på flera olika träningscamper i Sverige och tränar företag, företagsledare, proffisionella fotbollspelare, hockeyspelare, skådespelare, artister i Sverige och USA där syftet är att skapa balans mellan mental anspänning och fysisk avslappning genom att ta kontroll över sina kroppar samt stretcha sina tankar om sig själva.

Om inte du, vem? – om inte nu, när?
Eget ansvar får andra att växa. Bli modigare genom att träna i att ta kraftfulla beslut. Om inte du, vem? Om inte nu, när?

Referenser

Ett roligt sätt att föreläsa och man kände igen sig i mycket. Högt tempo med bra funderingar som åhörarna fick ta del av. Johan var en riktigt bra och entusiastisk föreläsare. Vi rekommenderar att fler får chansen att lyssna på Johan.
Ordförande, Pappers Avd 54, BillerudKorsnäs Skärblacka

 

Pricksäkert och Trovärdigt. Flera tycker att det var den bästa föreläsning de lyssnat på i samband med jobbet.
Chef, Nordea Sweden

Bra energi, rätt tonalitet, underhållande utan trams. Trovärdigt, tänkvärt och rakt.
Ledarnas Sveriges chefsorganisation

En personlig och inspirerande föreläsning som alla deltagare kunde relatera till. Om vikten av att lyssna på kroppens signaler, prioritera rätt i arbetslivet och ta ansvar för varandras arbetsmiljö. Ett uppvaknande för många som deltog om vilket ansvar vi har för vårt egna och andras välbefinnande samt den kultur som vi bidrar till på vår arbetsplats. Johan gav oss en personlig inblick i vilket ansvar vi som individer har för vår egen situation och vad konsekvenserna kan bli för oss själva, kollegor och verksamheten i stort om vi inte stannar upp och ändrar vårt beteende och vår kultur på arbetsplatsen. Johan engagerade våra medarbetare båda live och på videolänk. Det är inte det lättaste. Johan har en förmåga att dela med sig vilket engagerar publiken, Vi hade kunnat lyssna på honom hela dagen.
Skyddsombud, Skatteverket

Otroligt inspirerande föreläsning som öppnade ögonen för många av oss och som nu hittat motivationen att göra förändringar för ett bättre välmående.
HR, Marknad på Atea Sverige AB

Vi satt helt trollbundna och insöp det oförståeliga. Vi försökte förstå vidden av konsekvensen av att inte lyssna på kroppens signaler. Vi insåg också hur stark konsekvensen av ens tankar är. Hur vi väljer att tänka och förhålla oss till olika känslor och upplevelser. Ett slags uppvaknande. Känslan var att detta är en föreläsning som berör precis alla. Johan hjälpte och inspirerade oss till att öppna upp tanken och att välja väg.
Ordförande, Friskis&Svettis Falkenberg

Bokar du Johan får du lyssna på en berättelse som berör och som du aldrig har hört förut! Vi ger Johan våra allra varmaste rekommendationer och tackar honom för att han har hjälpt oss framåt.
Human Resources Manager, Sweden Arrow Electronics

Johans föreläsning var verkligen uppskattad hos oss.
I vår egen undersökning internt över vilka saker som har gjort mest skillnad hos oss under det senaste halvåret så toppade Johans dragning. Spontana reaktioner efteråt har varit ”Jag har verkligen börjat fundera över hur jag förhåller mig till arbetskamrater som jag märker inte mår bra, Johans föreläsning hos oss gav mig massor av värdefulla insikter”, ”Jag kände igen mig på flera punkter om det som Johan pratade om, nu vet jag att jag måste göra förändring”.”
Chef HR, Universal Music AB

En av de absolut bästa föreläsningar jag gått på. Johan är en föreläsare som kan leverera ett allvarsamt budskap och skapa engagemang på ett humoristiskt och tankeväckande sätt. Helheten i sig var bra och det fanns många parametrar som jag tagit med mig. T.ex. hur jag själv med min attityd kan göra arbetsmiljön bättre och minska stresspåslag för andra.
Deltagare, Atea

Bokar du Johan får du lyssna på en berättelse som berör och som du aldrig har hört förut!
Vi ger Johan våra allra varmaste rekommendationer och tackar honom för att han har hjälpt oss framåt.
Human Resources Manager, Sweden Arrow Electronic

Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt. Om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad.
CEO, Indiska Magasinet AB

Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende. Denna föreläsning passar alla, inte minst chefer då vi lever i en ständigt uppkopplad och stressig tillvaro både privat och i arbetslivet.
Inköpare, Arbetsförmedlingen

Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen dina råd och öppenhet kring dina egna erfarenheter. Johan fans även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas. Tack Johan!
Regional Manager, Internetstores Nordic

Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss. Jag är mer än tacksam för att ta del av dina erfarenheter ifrån din otroliga resa. Jag tar speciellt med mig sök fördelar, vårda det friska och följ min dröm.
Ekonomichef, Varmförzinkning AB

Johan är fenomenal på att enkelt förklara hur vi med med våra tankar hjälper oss själva eller sätter krokben för oss själva, så valet av föreläsare var enkelt. Jag vill rekommendera företag, skolor, föreningar, kommuner och landsting, som på ett enkelt sätt vill ge sina elever, deltagare på sina kurser eller sin personal enkla verktyg att hantera och utvecklas i sina tankar för att nå sina egna och verksamhetens mål att ta kontakt med Johan för en föreläsning eller längre uppdrag.
Chef, AssisCO AB

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
* Obligatoriska fält
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

Fredrik Göransson, Nine Yards

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision