Lär dig effektivare kommunikation och konflikthantering

Karin Idar är specialist på kommunikation och konflikthantering. Hon använder Giraffspråket som verktyg och redskap.

Giraffspråket eller även kallat Nonviolent Communciation Method är en språklig kommunikationsmodell som bygger på ärlig, öppen och tydlig kommunikation samtidigt som den innefattar respekt och empati.

Presentation

När vi ökar vår medvetenhet om vad som händer i kommunikationen mellan människor har vi mycket större möjlighet att nå fram med våra budskap. Det hjälper oss också att verkligen höra vad andra säger, oavsett hur de uttrycker sig. Ord väcker varierande associationer hos olika människor och då blir det mottagaren hör mer eller mindre förvanskat.

Missförstånd och konflikter är tidstjuvar som kostar mycket både i form av energi och pengar.
– Karin Idar

Nonviolent Communication Method/Giraffspråket hjälper oss att överbrygga våra olika föreställningsvärldar. Giraffen symboliserar med sin långa hals och stora hjärta överblick och ett empatiskt förhållningssätt.

Är en person arg, ledsen eller rädd är det väldigt lite som når fram. Att till exempel förklara sig för en upprörd person är oftast lönlöst. Modellen ger ett mer effektivt sätt att hantera kommunikationen.

Bakgrund
Karin Idar är jurist, tidigare åklagare och numera utbildare, seminarieledare och konsult. Sedan mer än femton år tillbaka håller Karin mycket uppskattade kurser och föreläsningar i kommunikation och konflikthantering.

Referenser

Karin Idar håller en bra nivå som passar publiken. Jag gillade att hon ”kryddar” sin presentation med exempel på situationer som man känner igen sig i. Det blir ju både roligt och allvarligt på en och samma gång.
Adimos

Tack för en mycket intressant kurs där du lyfte fram olika sätt att kommunicera genom giraff och vargspråket. Din erfarenhet och engagemang gjorde att vi deltagare fick många aha-upplevelser och insikter.
Arcadia FriskVård AB

Tack för en mycket intressant och lärorik kursdag i ”Giraffspråket”. En kurs som yrkesmässigt vänder sig till alla yrkeskategorier, och där vi lärt oss att bemöta människor på rätt sätt. Nu ser jag fram emot en fortsättningskurs. Tack för en trevlig kursdag!
Verksamhetskonsult

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg