Intresseanmälan

Karl-Henrik Robèrt Docent i medicin, professor i strategisk hållbar utveckling & grundare av Det Naturliga Steget

Professor i hållbar utveckling

Karl-Henrik Robèrt är professorn i strategisk planering för hållbarhet som grundade Det naturliga steget (The Natural Step), den världsomfattande organisationen för hållbar utveckling. För sina insatser har Karl-Henrik vunnit Gorbatjovs Green Cross Award for International Leadership samt ”Blue Planet Prize”, ibland kallat “Hållbarhetens Nobelpris”.

Karl-Henrik Robèrt har under 30 år lett utvecklingen av en unik och global metodik för att vilken verksamhet som helst skall kunna planeras och utvecklas så att den inte deltar i förstörelsen av naturen eller det sociala systemet.

Presentation

Karl-Henrik arbetar efter ett grundläggande systemperspektiv på hur man kan göra för att systematiskt nå hållbarhet, för att sedan utveckla detta till den enskilda kundens behov, samt – ifall tid medges – göra gruppövningar för att ytterligare öka inlärningen. Karl-Henrik tillhandahåller en extremt lättfattlig, tydlig och lustfylld verktygslåda.

Som föreläsare anpassar han sig alltid till uppdragets karaktär. Allt från inspiration, t ex att få en lättförståelig omvärldsanalys av hållbarhetsläget, med tillhörande konkreta exempel på åtgärder, till att inspirera åhörare att fortsätta på den hållbarhetsstrategi de redan inlett.

Han kan också komplettera med de beståndsdelar som krävs för ett helhetsperspektiv. Det senare innefattar analys av det arbete som pågår samt rapport till en organisations hållbarhetsteam. För att ytterligare öka relevansen av föreläsningen när den väl sker.

Inspiration, aha-upplevelser, reaktioner i stil med: “Varför har ingen berättat överblicken om hållbarhetsproblemet och lösningarna så tydligt förut?” Och beslutsamhet: “Vad skulle stoppa mig från att tillämpa den där fina överblicken i verkligheten?” samt “Vilken tur att det finns så mycket material för vidarestudier – allt från videofilmer på Youtube, till kursböcker, utbildningsprogram, kontakter med företag och kommuner som redan använder metodiken, och vetenskapliga referenser”.

Karl-Henrik Robèrts talarstil är tydlig och varm, med många lättförståeliga liknelser samt konkreta exempel från verkligheten, från hela världen. Karl-Henrik upplevs som mycket medryckande och en sällsynt skicklig pedagog.

Karl-Henrik Robért erbjuder allt från inspirationsföredrag, underhållande föredrag tilll utbildande föredrag och har gedigen erfarenhet från att uppträda inom privat såväl som offentlig sektor. Vid mässor, konferenser, kick-offs samt i regelrätt skräddarsydd utbildning av organisationer – under längre uppföljningstider.

Karl-Henrik föreläser på både svenska och engelska.

Karl-Henrik är väletablerad som föreläsare världen över för ledningarna på de organisationer som använder hållbarhetsmetodiken t ex Ikea, Nike, Philips, Eindhoven, Åland eller de hundra svenska ekokommunerna (SEKOM).

Exempel på teman och rubriker

 • Entreprenörskap
 • Miljö, hållbar utveckling
 • CSR, Corporate Social Responsibility
 • Ekologi
 • Klimat
 • Miljömedvetenhet
 • Globalisering

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision