Fotograf
Bo Håkansson, Bilduppdraget

Vill du leva ditt liv? ... om att ändra inställning och fokus

Lars Classon  talar om förändring av negativa beteenden, hur man ska ändra inställningen i livet för att istället fokusera på det positiva. Lars lägger vikt vid att när man väl ger styrkan att våga lita på sig själv så skapar man framgångar. Det är då de riktiga framstegen uppstår. Hur han gjorde och vad som krävs berättar han i denna föreläsning där det djupa allvaret blandas med hans komiska erfarenhet.

Presentation

Lars Classon har arbetat på teatrar som Vallarnas friluftsteater i Falkenberg, Lisebergsteatern i Göteborg och Intiman i Stockholm. Runt femhundra tusen människor har sett hans föreställningar live, och runt sex miljoner har sett de på tv. En raketkarriär, med målet att bli bäst i Sverige. Men för ett antal år sedan drabbades Lars av svår ångest. Varför? En lyckad karriär, en fin familj och en härlig barndom. Efter ett otal besök hos psykiatriker, medicinering och en självinsikt har Lars tagit sig ur detta träsk.

Lars har tilldelats Hallands Nyheters kulturpris 2009 och nominerades som 24 åring till Guldmasken för bästa regi. Motiveringen var att han ”förnyar buskistraditionen, samtidigt som han lyckas förena sitt engagemang för både amatörgrupper i Halland och professionella ensembler på riksplanet.”

Lars Classon manusförfattare, regissör och föreläsare (son till komikern Krister Classon, ena halvan av Stefan & Krister), har trots sin ringa ålder redan skrivit och regisserat ett 20-tal föreställningar.

Exempel på teman och rubriker

 • Vill du leva…innan du dör?
 • Friskvård och hälsa
 • Humor
 • Inspiration och motivation
 • Självkänsla och självförtroende
 • Mental träning
 • Att sätta mål
 • Psykisk ohälsa
 • Bipolär diagnos
 • Negativa beteenden
 • Förändring
 • Självinsikt
 • Anpassning

Referenser

Lars Classon höll en föreläsning för personal och brukare i mina verksamheter, Det var en av de bättre föreläsningar jag varit på under mina 25 år i branschen. Den hade ett allvarligt budskap som presenterades med mycket humor. Det som gjorde föreläsningen så mycket bättre än andra man hört är att Lars var väldigt självutlämnande. Känslorna svallade och det var en blandning av skratt och tårar. Jag kan varmt rekommendera Lars Classon som föreläsare.
Enhetschef, socialpsykiatrin Hylte Kommun

Under en arbetsplats träff på sjukvårdsrådgivningen i Halland har vi haft förmånen att lyssna på Lars Classons berättelse om sig själv i föreläsningen, Vill du leva…innan du dör?

Han berättade på ett varmt, insiktsfullt och humoristiskt sätt om sin ångest och de åtgärder han vidtagit för att öka sin hälsa. Att på detta sätt ta del av en upplevelse av sjukdom samt behandling var för oss sjuksköterskor i telefonrådgivning mycket viktig. Allt kan inte läsas och läras i facklitteraturen. Jag vill varmt rekommendera denna föreläsning både för professioner inom sjukvård samt för den breda allmänheten.
Sjuksköterska sjukvårdsrådgivningen, 1177 Halland

Lars Classon har hållit i flera föreläsningar hos oss och dom har varit väldigt populära. Han förklarar sitt budskap på ett sätt så att det är lätt att ta sig till det. Väl förberedd, lugn och säker i sitt framförande.
Verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Vuxenskolan

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg