Ledarskap behöver uppgraderas för att få balans! Konsten att leda sig själv, att leda andra och att låta sig ledas

Lennart Lindén är en av Sveriges mest efterfrågade ledarskapsutvecklare och konflikthanterare. Han berättar med glöd om olika ämnen och drar direkta och träffsäkra paralleller till händelser och erfarenheter ur livet som är lätta att känna igen sig i.

Lennart var tidigare Kommendörkapten i Marinen och numera konsult inom ledarskaps- och teamutveckling. Lennart har även tidigare tjänstgjort som EG-övervakare i Bosnien-Hercegovina. I hela sitt liv har Lennart Lindén arbetat med konflikter i de mest skilda miljöer allt från krigets Bosnien till dagens ansträngda rationaliseringsanda. Även som FN-observatör i Israel såg han grundläggande värderingar och misstro stjälpa det mest självklara överenskommelser.

Presentation

Lennart Lindén är just nu aktuell med boken ”Håll balansen – Konsten att leda sig själv, att leda andra och att låta sig ledas”.

Med mer än trettio års erfarenhet som ledarskapsutbildare, konflikthanterare och teamutvecklare vet Lennart Lindén ofta var det brister. När chefer inte fungerar riktigt som de borde så söker han inom tre viktiga kunskaps- och färdighetsområden för att upptäcka var ledarskapet behöver kompletteras eller uppgraderas.

De tre områdena är förmågan att leda sig själv, förmågan att leda andra samt förmågan att låta sig ledas. De måste vara lika stabila och fungera i balans med varandra för ett effektivt och hållbart ledarskap. Många chefer har brister, eller saknar kunskap inom en eller två, av dessa tre områden. Detta leder till negativa stressreaktioner och ineffektivitet hos både ledare och personal.Lennarts Lindéns föreläsningar handlar om ledarskap och medarbetarskap, om konflikthantering (där det gäller att sålla bort missförstånd och fantasier som ligger bakom de flesta konflikter) och om vikten av att tala klarspråk (vad du tror att du hörde är antagligen inte vad du tror att jag sa). Andra ämnen är jämställdhet, kvinnligt och manligt och om att upptäcka och tillvarata den kreativa olikheten och den kulturella kompetensen.

Många chefer i dag har det ofta motigare än vad de från början hade föreställt sig. Kraven från alla håll har ökat och många har bara sin specialistkompetens att luta sig mot när det blir tungt och motigt. Lennart har skapat en föreläsning och en utbildning för ambitiösa medarbetare och dels skrivit en handbok i ämnet

Exempel på teman och rubriker

 • Medarbetare eller Motarbetare?
 • Kommunikation och konflikter
 • Kreativa olikheter
 • Att ge och ta kritik
 • Grupp, team eller bara folksamling
 • Teamutveckling: motivation, engagemang och delaktighet
 • Så hanterar du besvärliga personer
 • Bemötande
 • Prestation ”effective vs efficient”
 • ”Medledarskap – hur man stöttar sin chef”.
 • Prioritera dina prioriteringar och skapa balans

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision