Intresseanmälan

Lilian Arturén & Atle Johansen

Tillsammans blir vi starkare

Atle Johansen och Lilian Arturén är duon som föreläser om  arbetsglädje, gemenskap, kommunikation och personligt ledarskap.

Från två olika synvinklar resonerar kring vad som är viktigt i livet, och hur vi själva påverkar vår egen lycka. De pratar bl.a om vikten av att vara tydlig, både mot sig själv och mot sin omgivning. Hur synen på sig själv påverkar hur även andra ser på oss.

Som kollega blir detta en avgörande faktor för att bli en del av en positiv och inspirerande miljö och arbetsplats.

Med mycket humor och skratt kryddat med allvarliga insikter lämnar de ingen från publiken oberörd. Är det någon som kan motivera en grupp till nya krafttag och stordåd är det Lilian och Atle!

Presentation

Tillsammans har Lilian Arturén och Atle Johansen föreläst sedan 2013, då de insåg att de kompletterade varandra på ett unikt sätt. Som norsk man och svensk kvinna, från två helt olika bakgrunder och med personligheter skapar de en dynamik som är svårslagen.

Lilians och Atles enkla filosofi efter alla år som föreläsare om motivation, är att inte komplicera arbetsglädjen utan helt enkelt att alla måste bjuda upp till dans och skapa en må bra miljö där varje medarbetare kan växa sin fulla potential.

Med sin karisma och erfarenheter visar de skickligt hur man bygger starka team och en stark kultur med massor av glöd & skratt.

Lilian Arturénär norrlänningen som haft världen som sitt arbetsfält genom modebranschen som varit arenan i hela hennes vuxna liv.  Som entreprenör och chefspositioner för flera svenska varumärken har hon stor erfarenhet av organisationsfrågor och ledarskap. I sina föreläsningar med Atle använder hon konkreta exempel på egna erfarenheter om hur man utvecklar ett team med personligt ansvar, empati, tillit och passion.  Som civilekonom, designer och affärscoach har hon fått utmana båda hjärnhalvor och insett att de alltid hänger ihop.

Atle Johansen är sveriges roligaste norrman!  Till yrket är han humörcoach som med en otrolig positiv energi inspirerar medarbetare till att sänka garden, jobba tillsammans med glädje och stolthet i hjärtat. Han har i många år utvecklat och stärkt individer, grupper och hela arbetsplatser i vad som krävs för att nå dit.

Exempel på teman och rubriker

Tillsammans mot målet
(Arbetsglädje, Kommunikation, Arbetsklimat & Företagskultur, Förändring, Team & Medarbetarskap, Ledarskap)

Atle Johansen och Lilian Arturén pratar om knepen som lyfter medarbetare och skapar glädje och motivation på arbetsplatsen. En kreativ och inspirerande miljö är viktigare än någonsin för att skapa framgång på alla plan, hur skapas den?

Ur innehållet:

 • Vad kännetecknar ett framgångsrikt team?
 • Hur skapas en vinnarkultur?
 • Olikheter, alltid en styrka!
 • Vad handlar extremt bra bemötande om?
 • Hur får vi människor omkring oss att känna sig unika?
 • Hur hanterar vi framtidens utmaningar?

 

Älska livet
(Personlig utveckling, Andlighet,Inspiration & Livsöden, Hälsa & Friskvård, Livsstil, Människan)

Hur får man ihop det stora livspusslet samtidigt som man skall må bra Vi skall vara kärleksfulla och engagerade föräldrar, fantastiska älskare, vältränade, snygga och lyckliga – hur fasen gör man?

Lilian och Atle föreläser om hur man ser mönstret i sitt beteende och hur man kan komma till insikt om vem man är. För att sedan kunna leva det liv man själv väljer att leva.

Lilian och Atle har inte svaren på alla pusselfrågor, men tillsammans lyfter de frågorna som vi ofta ställer oss. Detta är en föreläsning som väcker tankar och känslor på ett lättsamt och konstruktivt sätt.

Ur föreläsningen:

 • Livspusslet – hur fasen får man ihop det?
 • Hur kan du utmana dig själv för att utvecklas och skapa den förändring du önskar?
 • Vad kan du gör idag som gör dig eller dina medmänniskor bättre?
 • Hur kan du hjälpa andra att bekräfta dig?
 • Vågar du uppnå det du längtar efter?
 • Tillit – ett magiskt ord!

 

UTBILDNINGAR

Tillsammans blir vi starkare!
– Hur man utvecklar medarbetare från att vara en grupp anställda till att bli ett dreamteam.

Syftet med utbildningen är att få alla medarbetare att dra mot samma mål och känna egen motivationen och drivkraft.

Mål
Målet är att var och en ska känna sig delaktig och engagerad för att skapa en stark positiv gemensam kultur. Denna måbra-kultur ska genomsyra verksamheten varje dag och skapa nöjdare medarbetare.

Efter utbildningenhar man fått både insikter, verktyg och frågor som direkt kan appliceras till verksamheten.

Innehåll

 • Kommunikation
 • Gemensamma mål/visioner – Hur når vi dem i praktiken
 • Skrattets och humorns betydelse
 • Hur vi utvecklar vår empatiska förmåga?
 • Personligt ansvar
 • Hur skapar vi tillsammans en motiverande arbetsmiljö?
 • Hur hanterar vi förändringar?
 • Personlighetsprofilering – Hur tolkar vi varandras olikheter och drar nytta av dem?

 

Referenser

Det kändes otroligt bra med hela dagen och ni båda gjorde ett fantastiskt jobb, vilket var uppskattat utav både utställare och besökare. Tycker att det fungerade galant i samarbetet och allt flöt ju på kanon! Vi kan alla vara väldigt nöjda med HR-Dagen!
HR-dagen/Marknadsrespons i Lund (Moderatorer)

Sällan har vi skrattat så mycket samtidigt som dagen var fylld av tankvärdheter, och fick oss att tänka i nya banor! Längtar till uppföljningen.
Särötandvårdsklinik – Göteborg (heldagsutbildning)

Så inspirerande att få lyssna på era samlade erfarenheter, både som entreprenör och inspiratör. Ni är ett great team!
RINGSLIVSDAGEN– Borås (Föreläsning)

Hej! Vi vill tillsammans med all personal rikta ett STORT tack för gårdagens föredrag. Alla är lyriska till den mycket lyckade kickoffen, och ni är ett stort bidrag till att det blev så lyckat!
NORDIC CHOICE CLUB DAYS KICK OFF Oslo (Föreläsning)

Vill börja med att tacka både dig och Lilian för en fantastiskt bra föreläsning! Många av våra medarbetare har särskilt framför sitt gillande av er föreläsning. Ni kompleterade varandra på ett fantastiskt proffsigt sätt och det blev en rikrig kick start för vårt fortsatta arbete med att jobba med självstyrande team. Super!!!!
Kungsbacka Kommun (Föreläsning)

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun