Hälsa, kost och motion för ett friskare liv

Är du mer noggrann med din bil än med dig själv eller ger du din kropp det bränsle och regelbundna underhåll som den behöver? Du vill säkert äta bättre, röra dig mer och stressa mindre men det är ju så svårt att hinna…

När Mats Lindvall frågar “Hur mår du?” är det mer än en hälsningsfras och han får dig att fundera över svaret. Låt Mats inspirera dig till positiv förändring på sitt entusiastiska och lättsamma sätt, helt utan pekpinnar.

Presentation

Mats Lindvall är föreläsare, seminarieledare och individuell konsult inom friskvård, som under de senaste 20 åren har arbetat med att stärka och utveckla individer genom friskvård. Hans metod för ett friskare liv går ut på att klargöra och ge ökad insikt och vilja hos individen, en vilja att förändras.. Mats var tidigare aktiv inom idrott, idag anlitad av bland annat  Svenska Olympiska Kommittén.

Människokroppen är en biologisk maskin som behöver rätt bränsle och regelbundet underhåll. Ändå verkar det som om många är noggrannare med sina egna bilar än med sig själva. Att äta vettigt och röra sig mer är enkelt att säga, men få som gör.

De flesta människor vill göra det som är bra för hälsa och välbefinnande. Äta bättre. Röra sig mera. Inte stressa så mycket. Problemet är att vi har nära till ursäkter. Vi har viktigare saker vi måste göra! Vi har ont om tid, och blir lätt förvirrade av alla budskap.

För att bli inspirerade behöver vi kunskap. Vad händer i kroppen när vi hoppar över frukosten, lunch eller middag? Hur påverkar det vår vardag NU? Eller i Framtiden Eller nöjer vi oss med en kopp kaffe och ett rostad, för vi har inte tid!

Under sina föreläsningar går Mats Lindvall igenom hur kroppen reagerar, och hur det påverkar humör och prestationsförmåga och vår stresstålighet under resten av dagen och i framtiden. Vad händer egentligen när vi inte motionerar eller äter socker och snabba kolhydrater? Är potatisen vän eller fiende – eller kanske både och?

Med respekt, en stor dos humor och utan pekpinnar hjälper Mats oss att orka mer och må bättre. Han förmedlar kunskap med stort engagemang så att vi förstår kroppens reaktioner och får motivationen att upptäcka möjligheten att orka nu och att vara med i framtiden genom ett friskare liv.

Exempel på teman och rubriker

 • Kost och motion
 • Hälsa och friskvård
 • Livsstil
 • Livsglädje
 • Arbetsglädje
 • Relation
 • Sömn
 • Motivation
 • Stress
 • Värderingar och attityder
 • Förändringar

Referenser

Mats Lindwall fångar något av det väsentligaste i livet – nämligen hur vi tar hand om vår kropp. Ovanligt underhållande, gripande och intressant, ingen var oberörd efteråt.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun