Är det vi som styr hjärnan, eller är det hjärnan som styr oss?

När Nils Simonson slutade efter 35 år som läkare och kirurg, blev han föreläsare och författare med fokus och funderingar kring livet och hjärnan. Han har inte författat mindre än nio böcker och blev utnämnd till Årets Talare 2006. 2008 var han sommarpratare i P1.

Nils entusiasmerar och engagerar oss att bli mer intresserade av våra egna hjärnor. Han lyckas med konsten att blanda kunskap med humor, vilket gör honom till en väldigt populär föreläsare.

Lyssna till en riktigt vass föreläsare som arbetar efter tre ledord: lära, roa och beröra.

Presentation

Är det vi som styr hjärnan, eller är det hjärnan som styr oss? Det är både och.
– Nils Simonsson

Nils Simonson pratar om olika frågor kopplade till hjärnan som bland annat kreativitet, minne, förändringsbenägenhet, stress, inlärning, lycka, kommunikation och hälsa.

Hjärnan behöver energi för att sköta hela systemet, hålla oss friska, se till att vi blir hungriga och äter, så att hjärnan får energi, och så vidare. Samtidigt styr vi hjärnan genom våra tankar. Tänk dig att du lyckas, intala dig att du är glad, bestäm dig för att livet är gott – och hjärnan går på det! ”Jaså den här figuren är nöjd med livet, då ska jag dra mitt strå till stacken”.

Det handlar om både biologiska och inlärda ”klurigheter” i hjärnan och hur den fungerar inom en mängd områden.

Nils Simonson får med sina unika kunskaper, sin förmåga att lock till skratt och sitt enkla humoristiska språk gemene man att inse hur vi styr hjärnan genom våra tankar. Nils kan med sin stora bredd och erfarenhet anpassa föreläsningarna till alla sammanhang.

Nils är även författare till den bästsäljande boken ”Lev frisk längre”.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards