Intresseanmälan

Paolo Roberto

Fotograf
Daniel Ohlsson

Inspiration med "världens farligaste kokboksförfattare"

Paolo Roberto är en fighter som gått från utanförskap och kriminalitet till elitutövare i Taekwondo och kickboxning samt flerfaldig proffsboxningsmästare. Idag har Paolo lagt handskarna på hyllan men fightas fortfarande hårt varje dag.

Han skriver kok- och träningsböcker samt jobbar omväxlande som programledare på TV, företagare, moderator och föreläsare. Paolo är även en mycket uppskattad konferencier.

Presentation

Paolo Roberto talar om attityder och mental inställning, bantningens mirakelkurer och fåfängan, om balans i livet och om boxning, svenskhet och utanförskap.

Paolo har alltid haft ett starkt intresse för samhällsfrågor och särskilt för de medborgare som har det mindre väl förspänt. Nu föreläser han om många olika ämnen och dessutom lagar han gärna mat, ensam eller med andra. Med sin brokiga bakgrund och sitt frejdiga humör håller Paolo sina åhörare fängslade.

Exempel på teman och rubriker

Låt aldrig rädslan bli större än nyfikenheten
Paolo Roberto har gått från ett djupt utanförskap till att bli svensk och nordisk mästare i taekwondo, är en av fem svenska män som har boxats om en VM-titel och är idag en av Sveriges mest sålda kokboksförfattare.

Gemensamt med de parallella karriärerna är den konstanta frågan: Ska du? Paolo har konstant vägrat att låsa in sig i ett fack och alltid låtit nyfikenheten varit större än rädslan. För rädslan är det fängelse där du låser in dina drömmar. Entreprenörskap handlar om att tänka annorlunda och att våga ta steget. Det finns ingen perfekt plan, produkt eller samarbete. Ibland måste man våga lyfta och bygga vidare man flyger.

Världens farligaste kokboksförfattare
”Killar som du hamnar alltid i fängelse” var den sista meningen Paolo fick höra innan rektorn kastade ut honom från skolan när han var 16 år. Det ledde till några år av tung kriminalitet där han blev knivhuggen 3 gånger och klassades av polisen som en av Stockholms 10 farligaste ungdomar. Men boxningen räddade honom från gatan som den klassiska boxningsdevisen ”från gathörnan till ringhörnan” och ledde till en av de framgångsrikaste boxningskarriärerna i Sverige. Boxningskarriären slutade 2003 då han blev nockad och av med sina titlar och vaknade upp i ett kallt omklädningsrum arbetslös, gravid flickvän och inte en aning om vad han skulle göra med sitt liv. På måndag morgon öppnade han sitt första företag och är idag en mångsidig entreprenör. Han har insett att han inte var hopplös utan bara dålig på att gå i skolan.

Det finns inga mirakelkurer
Det skrivs mer än någonsin om hälsa och det kommer ständigt nya dieter och träningsformer. Trots detta blir svensken allt mer överviktigt och 14 % lider av fetma och generellt stoppar vi i oss mer än vad vi gör av med. Det gäller att sortera i hälsoträsket – och den dåliga nyheten är att det inte finns några mirakelkurer medan den goda är att små förändringar leder till stora förbättringar. Det gäller att vakna varje dag och hålla fast vid sin plan och planera in och prioritera sin hälsa. Träning ska kännas bra efter utfört pass och inte innan. Alltför ofta väntar vi på att motivationen ska komma istället för att leta upp den. Framför allt handlar det om hur du mår och inte hur du ser ut. För filar du för mycket på ytan blir det tomt i bröstet.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
* Obligatoriska fält
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

"Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

Ingemar Gustavsson, Actemium