Peter Grönberg Ansvarig för företagskultur & organisationsutveckling på AB Volvo

Det framgångsrika ledarskapet - Mod & kärlek

Kultur och värderingar är nyckeln till framgång i Volvokoncernen.
– Peter Grönberg, ansvarig för frågor som rör företagskultur & organisationsutvecklin AB Volvo

Peter Grönberg brinner för ledarskap och för att människor skall växa. I hela sin karriär har det varit ett kall för honom, oavsett roll.

Presentation

I sina föreläsningar ger Peter Grönberg dig en väldigt konkret inblick i exakt hur ett av Sveriges största bolag gjorde för att åstadkomma en transformering av sällan skådat mått. Inget snömos. Så tydligt det går. Ett bra exempel, helt enkelt. Har man bara tid att gå på arbetsmöten blir man dum.

Peter Grönbergs uppdrag inom Volvo är att implementera en Volvo-kultur; en gemensam inriktning och en uppsättning värderingar och beteenden i linje med koncernens vision och strategiska ambitioner.

Bakgrund
Peter Grönberg studerade Industriell ekonomi vid Chalmers 1991-1995 och fick sin första anställning vid Volvo 1997. Några år har lagts på Caran och Framfab, men största delen av yrkeslivet har tillhört Volvo.

2014 utsågs Peter till Årets Ledarutvecklare på Chefsgalan.

Exempel på teman och rubriker

  • Vad kräver framtidens ledarskap?
  • Hur lyckas man vara en bra chef och leverera goda resultat i dagens snabbrörliga och komplexa värld?
  • Det framgångsrika ledarskapet – Mod & kärlek

En organisation agerar i en omvärld som hela tiden förändrar sig. Nya konkurrenter, den politiska situationen som förändras är några exempel på vad som gör det extremt svårt att förutse hur marknader ska utvecklas där. Hur skapar man resultat, hur får man något att hända i en verksamhet i en så föränderlig omvärld?

Som ledare försöker man allt för ofta och för snabbt omorganisera och strukturera upp denna komplexa miljö för att sedan verka i den enkelheten. Riktigt så enkelt är det inte. För att kunna leda en komplex organisation behövs en stark värdegrund som kan guida ledare och medarbetare i dagliga beslut och beteenden.

Det är interaktionen mellan människor och grupper som är det intressanta. För att skapa samarbete i en organisation, gäller det att hela tiden jobba med öppenhet och tillit.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

" Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

Maria Dahl, Partille kommun