Intresseanmälan

Rebecka Carlsson

Affärsutveckling med fokus på hållbarhet och exponential tech

Teknikutvecklingen och klimatomställningen är megatrender som kommer påverka näringslivet mer än någonting annat de kommande decennierna. Hur kan vi förstå vart olika teknologier är på väg och utifrån det fatta mer välgrundade beslut idag? Samtidigt som den teknologiska utvecklingen vänder upp och ner på de flesta affärsmodeller, blir hållbarhet en disruptiv kraft. På bara tre decennier ska världsekonomin bli helt klimatneutral, men vilka är affärsmöjligheterna?

Hållbarhet har bara börjat och de kommande 100 åren kommer att motsvara 20 000 år av teknologisk utveckling. Vad kommer det att innebära för er affärsutveckling?

Presentation

I sina föreläsningar delar Rebecka Carlsson med sig av insikter för affärsutveckling – från sitt eget entreprenörskap liksom från tiden på Singularity University – kring hur bolag kan uppgradera till nya affärsmodeller utifrån de nya möjligheter som hållbarhet och exponentiell tech innebär.

Hon skräddarsyr varje föreläsning eller seminarium efter varje uppdragsgivares behov och målgrupp, och kan även nischas eller helt renodlas mot hållbarhet, affärsutveckling eller exponentiell tech/framtidstrender. Föreläsningen kan också kombineras med en workshop där deltagarna direkt omsätter insikterna från föreläsningen i scenarior/strategier för det egna bolaget/organisationen.

Som 20-åring hamnade Rebecka i väpnade konflikter i norra Mali och fick upp ögonen för hur klimatförändringarna och mänsklighetens vällevnad hänger ihop. Tolv år senare har hon som entreprenör medgrundat en handfull hållbarhetsstartups som Workaround och Gigafood, varit officiell svensk representant i FN:s kommission för hållbar utveckling i New York, verkat som nationellt språkrör för Grön Ungdom och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister under perioden då Paris-avtalet förhandlades fram och undertecknades.

Rebecka är en av få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

Idag är hjälper Rebecka Carlsson etablerade bolag att uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller och hållbarhetsstartups att skala snabbare. Rebecka är också en flitigt anlitad föreläsare/utbildare inom hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender och exponentiella teknologier.

2018 rankades hon som nr 9 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger. Hon har utsetts till Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges främsta stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna.

Självkörande solcellsbilar, labbodlat kött, delningsekonomi med blockchain, guldutvinning ur e-waste och cirkulär ekonomi… Detta innebär nya affärsmöjligheter och disruption utan motstycke. Om bara tio år förutspås 40% av Fortune 500-företagen inte finnas längre. Men det kommer också finnas vinnare!

I denna föreläsning delar Rebecka Carlsson med sig av insikter för affärsutveckling – från sitt eget entreprenörskap liksom från tiden på Singularity University – kring hur bolag kan uppgradera till nya affärsmodeller utifrån de nya möjligheter som hållbarhet och exponentiell tech innebär.

Exempel på kunder;
Scania, Vattenfall, iZettle, SVT, Axfoundation, Beckmans, Stockholm Resilience Centre, KTH, Acando, IVL Svenska Miljöinstitutet, Zound Industries, Transformator Design, Prime & United Minds, SIDA, Almi, PwC, Sustainergies, Women in Tech, Emerge (Belarus).

Exempel på teman och rubriker

Rebecka Carlssons föreläsningar skräddarsys för varje uppdrag. De teman som kombineras är: hållbarhet, affärsutveckling, exponentiella teknologier och framtidstrender. Föreläsningarna kan även kombineras med workshop eller Masterclass.

Hållbarhet

 • Vad hållbar utveckling är och hur snabbt hållbarhetsforskarna säger att omställningen behöver ske de kommande decennierna.
 • De senaste och mest inspirerande trenderna inom hållbar utveckling just nu.
 • Inspiration till att omsätta hållbarhet i konkreta affärsmodeller/lösningar i sitt företag/organisation.

Exponentiella teknologier

 • Kunskap om vad exponentiella teknologier är.
 • Förståelse för hur snabbt den teknologiska utvecklingen kommer att gå framöver och vad det innebär för vad som är strategiskt smarta beslut att fatta idag.
 • Insikt i några av de senaste och mest disruptiva teknologierna.

Affärsutveckling – hållbarhet & exponentiell tech

 • Förståelse för att/hur exponentiella teknologier kan användas för att skala upp takten på omställningen till en hållbar utveckling.
 • Inblick i de mest pionjära och inspirerande bolagen verksamma i skärningspunkten mellan hållbarhet och expoentiell tech.
 • Inspiration utifrån insikten att omställningen till en hållbar värld kan gå snabbt när vi utvecklar skalbara hållbarhetslösningar.

Exempel på ytterligare föreläsningsrubriker;

 • Nya affärsmöjligheter med hållbarhet och exponentiella teknologier
 • Exponential Tech & Sustainability
 • Så bygger du hållbara bolag
 • Exponentiella teknologier – 10 insikter från Singularity University
 • ”Food is the new internet” – En föreläsning om mat, tech, hälsa och hållbarhet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
* Obligatoriska fält
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

"Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg