Intresseanmälan

Robin Teigland Professor i företagsekonomi, inriktning strategi & digitalisering

Fotograf
Juliana Wiklund

En av Global Top 50 Business Professors

Robin Teigland är professor i strategi och digitalisering* vid Chalmers och ledamot vid Kungliga Vetenskapsakademien. Hon har kallats Sveriges Start up professor och The Ocean Tech Professor.

År 2017, 2018 och 2019 listade Veckans Affärer Robin Teigland som en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor inom teknik. År 2019 rankades hon även som en av Sveriges 100 bästa talare.

*Professor of Strategy, Management of Digitalization, in the Entrepreneurship and Strategy Division

Presentation

Få har sådan energi på scenen som Robin Teigland. Hennes tankar är blixtsnabba och skarpa, betydligt i framkant. Publik som vill flytta fram sina positioner och sitt visionära tänkande har mycket att hämta hos Robin.

Robin Teigland är chef för Ocean Data Factory Sweden, Sveriges första nationella havsdata-lab med uppdrag att ge Sverige en ledande roll i utvecklingen av den globala blå ekonomin. Robin sitter i styrelsen för Luftfartsverket.

Som impactentreprenör och genom Peniche Ocean Watch Initiative (POW), som Robin är grundare till, arbetar hon för att utveckla och skapa bästa möjliga förutsättningar för en blå cirkulär ekonomi i Peniche, Portugal.

Innan Chalmers var hon professor i företagsekonomi med inriktning strategi och digitalisering vid Handelshögskolan i Stockholm. Robin är Handelshögskolans sjätte kvinnliga professor sedan grundandet 1909. Hon intervjuas ofta om sin forskning i svensk och internationell media och är en internationellt efterfrågad talare. Vid flera tillfällen har hon listats som en av Global Top 50 Business Professors på Twitter.

Robin intervjuas ofta om sin forskning i svensk och internationell media och är en internationellt efterfrågad talare. Hon har vid flera tillfällen listats som en av Global Top 50 Business Professors på twitter.

Robin Teigland har en BA (business administration) i ekonomi med hedersbevis från Stanford University, en MBA från Wharton School, en MA i International Studies från University of Pennsylvania, och en Ph.D i Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm.

Utöver sina akademiska meriter har Teigland även en imponerande arbetskarriär bakom sig. Hon har arbetat med riskkapitalbolag i Silicon Valley, varit konsult hos McKinsey i Sverige samt i Spanien, medtech start-up entreprenör i Norge, jobbat med verksamhetsstyrning för Esso i Chile, aktiehandel i Spanien, och international banking i USA.

Exempel på teman och rubriker

Ett ekosystem med AI
Diskussionen om artificiell intelligens (AI) som en kraftfull drivkraft för att nå konkurrensfördelar har tagit fart. Ändå har många företagsledare inte insett att vägen till framgångsrik AI-innovation innehåller många fallgropar. Denna föreläsning ger inblick i hur man kan komma igång och vad ledare kan göra för att ta steget mot att bygga framgångsrika AI-innovationsekosystem.

Företagsstyrning och AI-ledarskap
Artificiell intelligens lovar stort för företag som vill förbättra sin konkurrensfördel, men majoriteten av företagens styrelser är ännu inte beredda att ta makten över AI. Denna föreläsning presenterar insikter från Robins forskning om hur ordföranden och styrelseledamöter bör tänka för att bevaka AI-driven innovation samtidigt som de implementerar AI i verksamheten och dess ekosystem.

Ledarskap i en värld av nätverk
Allt mer ökar förståelsen för att inflytande är en position som uppnås i centrum av nätverk och inte i toppen av formella hierarkier. I denna föreläsning presenterar Robin några av de grundläggande principerna för hur sociala nätverk fungerar och hur man som ledare behöver agera i dessa nätverk. Föreläsningen ger förståelse om hur kraften i informella nätverk kan användas för ökad innovation och prestation — både internt i en organisation och i verksamhetens externa nätverk.

Scenariotänkande – er karta till framtiden
All vår kunskap är byggd på det förflutna, men de strategiska beslut vi måste fatta rör en alltmer osäker framtid. Robin delar med sig av ett antal verktyg för scenariotänkande som förbättrar individers och organisationers sätt att hantera osäkerhet och utnyttja möjligheten i ständigt förändrade konkurrensmiljöer.

Att driva cirkulär ekonomi
Traditionella försörjningskedjor och linjära ”take-make-waste”-modeller får ge vika för mer hållbara och cirkulära ekonomiska modeller. Denna föreläsning diskuterar fördelarna med att gå över till en cirkulär ekonomi och lyfter fram hur organisationer redan skapar interorganisatoriska partnerskap och implementerar blockchain-teknik för att driva på den cirkulära ekonomin.

Ett hav av innovationsmöjligheter
År 2021 inleds FNs årtionde för havsvetenskap för hållbar utveckling. I den här föreläsningen lyfts alla de hållbara innovationsmöjligheter som havet innebär. Hur kommer användningen av digital teknik som AI och drönare påverka industrier som livsmedel, hälsa- och sjukvård och energisektorn? Ni får även ta del av Robins insikter och lärdomar i arbetet som impactentreprenör i Portugal och som chef för Ocean Data Factory Sweden.

Den digitala omvandlingen av samhället och framtidens arbetskraft
I den här föreläsningen ger Robin inblick i hur digital teknik och dess sammanstrålning med övrig teknik inte bara förändrar affärsmodeller och industrier utan också alla aspekter av samhället. Den påverkar även hur vi lever, arbetar och roar oss, vilket i sin tur skapar helt nya möjligheter för värdeskapande när vi nu rör oss in i den fjärde industriella revolutionen.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

    * Obligatoriska fält
    Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

    Kundutlåtanden

    "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

    Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

    "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

    Sonia Koppen, Vision