Skapa en mötestaktik för din avdelning eller organisation

Hållbara digitala, hybrida och fysiska möten med Sveriges mötesexperter

Möten är kulturbärande. Så här finns en stor möjlighet att säkerställa att alla som deltar i era möten har det beteende som ni önskar i verksamhet. 

Ofta jobbar man hårt för att implementera värderingar och det ledarskap man vill ha i verksamheten och glömmer bort hur man levandegör det i sina möten. Då möten pågår dagligen och berör de flesta så kan även mötena vara ett starkt stöd för att förstärka er målbild och vision.

Vi har alla våra personligheter och olika åsikter om vad som är viktigt på våra möten, därför är det viktigt att vi får prata om det samt enas om våra gemensamma spelregler/riktlinjer för våra möten. Att vi helt enkelt skapar en taktik för vad som gäller före-under-efter våra möten och hur vi alla förväntas bidra.

För vem – Chefer, chefs- och ledningsgrupper

Syfte att tillsammans skapa en taktik för våra möten

Omfattning – 1/2 dag föreläsning & workshop

Målet med denna halvdag

 • Levandegöra önskat ledarskap och värderingar i era möten
 • Ta fram spelregler för er avdelning-organisation
 • Metoder för att skapa energi och engagemang i möten

Presentation

Kursinnehåll

 • Kunskap och inspiration kring hur vi skapar effektfulla möten
 • Dialog kring det önskade beteende ni vill ha i era möten och i er organisation utifrån era värderingar.
 • Dialog kring det ledarskap ni vill ha och vad det innebär i era möten.
 • Kan er målbild och vision förstärkas i era möten.
 • Workshop där ni för dialog kring vad ni anser är mötesledare och mötesdeltagares ansvar före-under-efter era möten.
 • Vi hjälper er med att sammanställa era spelregler och hur ni på bästa sätt implementerar de i er organisation.

Genomförande och upplägg
Denna halvdag anpassas efter era specifika behov eller önskemål, alltid med tydligt syfte och mål för insatsen.

Vi lägger upp halvdagen i 50 minuters pass med 10 minuter paus.  Vi genomför gärna workshopen i Zoom då vi använder mycket grupprum och dialog.

För dig som vill ha en komplett kompetensförstärkning – gr8 meetings Stora Mötesresa
Ett bra flöde för en chefs- eller ledningsgrupp som vill skapa en hållbar möteskultur är att börja med ”Mötestaktik” sedan köra ”Mötesstruktur” för att avsluta med ” Re-Power”.

Denna halvdag passar utmärkt att köra i samband med vår modul ”Steg 2 – Frigör tid och öka måluppfyllelsen på era möten” – en modul med fokus på mötesstruktur. För att uppnå optimal nytta av gr8 meetings Stora Mötesresan bör de olika stegen genomföras i nedan föreslagen ordning.

 Kontakta oss för förslag på upplägg och offert.


Om kursledarna

Heléne Arvidsson har arbetat som chef och ledare i 20 år. Hon har svart bälte i ledarskap och intern kommunikation. Hon blev en av 3 finalister i Årets Framtidschef. Hon blev Årets General Manager inom hela Scandic koncernen 2017. Sedan 2018 är hon vd för gr8 meetings vars mission är att bidra till bättre möten i organisationer och mellan människor.

Micke Darmell är Sveriges mötesevangelist nr 1. Han har satt möteskulturen på agendan och är grundare av Möteskulturdagen som i år arrangeras för 14e året i rad. 2020 vann han Eventbranschens största individuella pris ”Narrenpriset”. En del av motiveringen lyder ”Få personer i Sverige har bidragit till att utveckla möten mer än denne karismatiske personlighet”.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg