Fotograf
Staffan West

När livet störtdök - om kampen att återta livet

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Dansen var Yasmin Nilsson liv, hennes identitet och hennes stora passion. Hösten 1999 skulle hon börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad.

Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet.
– Yasmin Nilsson

Presentation

I sin för föreläsning ”När livet störtdök” ger Yasmin en ärlig, rättfram och gripande beskrivning av de utmaningar och motgångar som hennes fysiska tillkortakommande skapar. Yasmin berättar om hur hon har burit sig åt för att omsätta en del av detta kaos i konstruktiva krafter som strävar framåt.Yasmin Nilson är föreläsare och journalist som bland annat skriver om livet och betraktelser kring hur det är att leva med en ryggmärgsskada.

Idag driver Yasmin den uppskattade podcasten Soluret. I Soluret möter Yasmin människor från alla samhällsskikt och fördjupar sig i deras livshistorier. Podden har sedan starten i augusti 2017 belyst ämnen som till exempel psykisk ohälsa, adoption, invandring, funktionsnedsättning, kriminalitet, politik, forskning och mobbning.

Exempel på teman och rubriker

När livet störtdök
I föreläsningen ”När livet störtdök” ger Yasmin Nilsson en ärlig, rättfram och gripande beskrivning av de utmaningar och motgångar som hennes fysiska tillkortakommande skapar. Hon berättar om hur hon har burit sig åt för att omsätta en del av detta kaos i konstruktiva krafter som strävar framåt. Hur man hittar kraften att gå vidare och blicka framåt. Och hur tar man sig igenom den långa kampen att återta livet.

Ta plats
Med denna föreläsning vänder sig Yasmin till skolor. Hon berättar om sin livsresa, pratar identitet, inkludering, drivkraft och mångfald för att få våra barn och ungdomar att förstå att de är unika.

Gör plats för mångfald
I sin nya föreläsning ”Gör plats för mångfald” ger Yasmin Nilsson tips och råd i hur man kan tänka som arbetsgivare och medarbetare, när det kommer till bemötande, fördomar och rädslor. Hur lyfter vi varandra?

Runt en miljon människor av Sveriges befolkning i åldern 16-64 har någon slags funktionsnedsättning. Bland dessa personer är arbetslösheten högre än hos övriga befolkningen. Yasmin vill se att fler arbetsgivare ska vilja anställa människor med funktionsnedsättning. Många som anställt någon med funktionsnedsättning säger att de får en bättre arbetsmiljö och ett stimulerande arbetsklimat. Man måste se kompetens, förmåga och värde före funktionsnedsättning. Se människan, se individen, istället för att fokusera på negativa begrepp som t.ex nedsatt arbetsförmåga. Personer med funktionsnedsättning måste varje dag riva ner barriärer i ett redan funktionshindrat samhälle. Det finns ett driv och en kraft hos dessa personer. Gör plats för dem, så att det blir lättare för dem att ta plats. Ökad mångfald berikar arbetsplatsen för alla.

I denna föreläsning ger hon tips och råd i hur man kan tänka som arbetsgivare och medarbetare när det kommer till bemötande, fördomar och rädslor att anställa/jobba med personer med en funktionsnedsättning.


I samarbete med Promotor Media

Referenser

Tack för en fantastisk dag med ett underbart föredrag. Jag tror inte något öga var torrt. Mina tårar kom under flera tillfällen. Tårar på grund av det hemska men också tårar på grund av det härliga. Din syn på hur man går vidare är inspirerande för alla, oavsett man hamnat i din situation eller ej. Din berättelse talar till och berör oss alla. Tack Yasmin!
Arrangör i Sundsvall

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision