Fotograf
Sören Andersson

Hon tar smarta lösningar från rymden till jorden

Cecilia Hertz följde sin dröm. Sedan snart 20 år driver hon det enda svenska företaget inom rymddesign. När intresset nu växer för hållbar utveckling finns det mycket att lära från rymdforskningen.

De flesta har säkert hört talas om produkter som har tagits fram för att användas i rymden men som i dag är en del av vår vardag. Sladdlösa verktyg är ett exempel, frystorkad mat är ett annat. Uppföljningar har visat att varje investerad euro i rymdsektorn ger 20 gånger pengarna tillbaka.

Presentation

Cecilia Hertz är industridesigner med rymden som unik nisch och jobbar med att hitta nya innovationer och användningsområden på jorden för all den teknik och nya material som tas fram för rymdbruk.

Med ett förflutet som industridesigner där rymden är främsta inspiration och där NASA och ESA är samarbetspartner, har Cecilia Hertz lärt sig att stå med fötterna på jorden men dela med sig av kunskapen uppe i det blå. Hennes entreprenörskap har banat väg för stora framgångar. Hon menar att vår framtid startar i rymden, och ger föreläsningar på hög nivå om hur rymdteknik kan bädda för bättre skyddskläder, stadsutveckling och hållbar utveckling.

Cecilia Hertz är en bokad och mycket eftertraktad kvinnlig entreprenör och talare både i Sverige och utomlands, som delar med sig av sitt rymdintresse och hållbarhetstänkande. Under en föreläsning får du följa med på en minst sagt lång resa som startar i rymden och landar på jorden. Hon tar upp hur människan kan använda rymdforskning och teknik inom rymdindustrin och ta med det in i den vanliga industrin för att öka jordens välmående i form av hållbar utveckling. Rymdteknikens innovationer kan översättas till vårt hållbarhetstänk eftersom vi ser ett starkt behov att hushålla med jordens resurser.

Hertz gjorde sin utbildning vid Lunds tekniska högskola men gjorde sitt examensarbete vid NASA i Houston. Arbetet bestod av ett rymdfarkostinteriör projekt för NASA och ESA. Studierna och erfarenheterna tog hon med sig när hon för 20 år sedan lade grunden till designföretaget Umbilical Design – ett företag specialiserat på hållbarhet och innovation.

Den minimala volym som astronauter lever på i rymden måste vara noggrant planerad. Återanvändning och motverkande av överförbrukning, det Hertz kallar ”Astronaut lifestyle” är ständigt återkommande frågor som måste analyseras när rymdteknik designas och produceras. Dessa hållbara utvecklingsmetoder kan hjälpa jorden mot en bättre levnadsstandard och förmånligare levnadsvillkor.

Med ett analyserande och problemlösande tänk samt ett stort entreprenörskap tar Cecilia Hertz oss rakt in i rymdkapselns värld och visar oss hur vi kan använda samma principer och tekniker i samhället. Vi behöver bli urbanater – en stadens astronauter!

Du får således inte bara intressant information att ta till dig utan även en rad verktyg för att bidra till en bättre planet.

Exempel på teman och rubriker

  • Hållbar utveckling
  • Innovation
  • Framtid och trender
  • Användarvänlig design
  • Rymddesign
  • Teknik
  • Entreprenörskap

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

    * Obligatoriska fält
    Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

    Kundutlåtanden

    "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

    Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

    "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

    Fredrik Göransson, Nine Yards