Föreläsningar, seminarier & workshops

Digitalt eller live – du bestämmer

Skillspartner erbjuder effektiva föreläsningar, workshops och utbildningar för näringslivet och organisationer inom offentlig verksamhet. Alltid skräddarsydda för att möta din organisations behov och de utmaningar ni står inför. Våra föreläsare, seminarie- och kursledare hör till Sveriges bästa inom sina olika ämnesområden.

Alla våra utbildningsprogram är skalbara och kan genomföras som alltifrån ett kort seminarium eller föreläsning till en utbildning eller ett helt processupplägg. Och givetvis kan de alla antingen genomföras digitalt på distans eller på plats hos er!

Oavsett om det handlar om att utveckla en organisation, en verksamhet, en arbetsgrupp eller att ge ledare och medarbetare de kunskaper, den inspiration och de färdigheter de behöver för att stärkas i sina roller kan vi och våra konsulter hjälpa dig.

Vill du veta mer? Få ett konkret förslag? Bolla idéer? Tveka inte, att kontakta oss!

Och du Missa inte Veckans IT-tips>>

Ämnesområden

 • Personlig integritet och GDPR i digitaliseringen

  Läs mer
 • Information och säkerhet i digitaliseringen

  Läs mer
 • DISTANSKURSER - Officepaketet (Excel, Word, PowerPoint & Outlook)

  Läs mer
 • DISTANSKURSER: Office 365, SharePoint, OneNote & Teams

  Utbildningar för det moderna kontoret och arbetssättet

  Office 365 är platsen där du skapar, kommunicerar, samarbetar och får jobbet gjort! Praktiska Webinarier och distansutbildningar för dig som verkligen vill använda fulla potentialen och kraften i Office 365.

  Webinarier och distanskurser för chefer, IT-ansvariga och medarbetare som vill jobba enklare, smidigare och smartare med Office 365, SharePoint, OneNote och Teams.

  Läs mer
 • ÖPPEN DISTANSKURS: Effektiva och engagerande (digitala) möten

  För dig som vill hitta kraften i en hållbar möteskultur och få effektiva (digitala) möten

  Med denna kurs utvecklar du din förmåga och får verktyg att kunna leda en grupp till att nå sina mål. Den ger dig grunderna för effektiva (digitala) möten. Du får inspiration, kunskap och konkreta verktyg för att kunna förbereda, planera och leda engagerande och effektiva möten, fysiska liksom digitala. Du kommer även få kunskap och konkreta verktyg hur du kan skapa en hållbar möteskultur i din organisation.

   

  Läs mer
 • Att hålla webinars som når in, inte bara ut

  Föreläsningen/workshopen vänder sig till dig som i ditt arbete leder och håller webinars i olika sammanhang. Föreläsningen / workshopen vänder sig både till dig som har erfarenhet och till dig som har ingen eller ringa erfarenhet av att leda och hålla webinars.

  Föreläsningen/workshopen är fylld med konkreta och praktiska tips och råd som omgående förbättrar dina webinarier.

  Kursledare är skådespelerskan och kroppsspråksexperten Mi Ridell.

  ”I dessa högteknologiska tider där det pratas om AI, VR och AR är det viktigt att komma ihåg att vi är människor som möter och interagerar med människor. H2H – Human to Human; viktigast av allt.”
  – Mi Ridell

  Läs mer
 • Våga tänka stort

  En föreläsning om att tänka nytt, hitta sin inre glöd och modet att möta förändring i en tid av utmaningar!

  Vi lever i en värld som förändras och utvecklas i en rasande takt, kriser och utmaningar avlöser varandra på löpande band. Idag, när många tvingas jobba hemifrån, är rätt fokus, attityd och inställning viktigare resurser än någonsin för att kunna hålla motivationen och arbetsglädjen uppe.

  Den här föreläsningen ger dig verktyg, inspiration och några av de svar, som kan tända gnistan, eller hålla lågan i organisationen brinnande!

  Föreläsare är Eric Thyrell.

  Läs mer
 • Inspiration, analys & strategi för chefer och ledare

  Hållbart ledarskap – Förändringsledning – Krishantering

  Genom inspiration, analys och strategi hjälper Robert Karjel företag och organisationer att förhålla sig till en värld i förändring. Vad händer egentligen omkring oss? Och hur kan en organisation – eller till och med vi som enskilda individer – förhålla oss till förändringen och samtidigt kunna åstadkomma det vi vill?

  Skräddarsydda, högaktuella föreläsningar, workshops och utbildningar för chefer och ledare med föreläsaren och utbildaren Robert Karjel.

  1. Hållbart Ledarskap – Nu gäller det att stå stadigt, och hantera hela spektrumet av vad som krävs och vad som uppfattas som rätt, samtidigt som osäkerheterna är stora.
  2. Förändringsledning – Många måste nu i grunden förändra sina verksamheter, till något som ingen vet riktigt vad det är. Hur tar man sig an det på ett strukturerat sätt?
  3. Krishantering – När världen tycks falla omkring en, hur sorterar man i huvudsak och bisak. Och om man bättre vill förbereda sig inför nästa gång, men inte vet vilken slags kris det kommer att vara då, hur gör man då?

   

  Läs mer
 • Distansarbete och hjärnan

  Hur vi skapar de bästa förutsättningarna för kreativitet, motivation och arbetsglädje när vi distansarbetar

  Gabriella Wejlid bjuder på en inspirerande föreläsning om att arbeta på distans.

  Hon talar om hur vi skapar de bästa förutsättningarna för kreativitet, motivation och arbetsglädje när vi distansarbetar. Hur sätter vi fart på kreativiteten när vi inte spontanpratar med kollegor?  Hur hanterar vi nya former av distraktioner? Och hur skapar vi en gemenskap som ger motivation, energi och arbetsglädje?

  Läs mer
 • Effektiva & engagerande digitala möten

  För er som vill hitta kraften i en hållbar möteskultur och få effektiva (digitala) möten för chefer och/eller medarbetare

  Aldrig förr har vi suttit i så många videomöten som nu, men används tiden alltid på bästa sätt? Det här webbinariet i två delar är till för dig som vill hitta kraften i en hållbar möteskultur och få effektiva digitala möten.

  Denna utbildning ger er grunderna för effektiva (digitala) möten. Ni får inspiration, kunskap och konkreta verktyg för att kunna förbereda, planera och leda engagerande och effektiva digitala möten. Kunskapen som deltagarna får kommer även öka kvalitet och effekt av era fysiska möten.

  Utbildningen var konkret, lösningsorienterad och grundad i engagemang och kompetens. Mycket nöjd.

  Älskar att jag fick med mig så många konkreta tips och verktyg till bättre möten.

  Läs mer
 • Vassare digitala presentationer - Hur åstadkommer man det?

  Vad är det egentligen som påverkar hur vi tar in budskap?

  Varför triggas och attraheras vi till lyssning och interaktion av vissa men mindre av andra?

  Det här är frågor som alltid är viktiga men som blir extra relevanta när vi talar om det digitala mötet och den digitala presentationen. Dessa har varit på frammarsch under flera år. Detta  är naturligtvis positivt, inte minst med anledning av det vi måste göra för att främja hållbarhet och miljö.

  Men det filter, när vi kommunicerar digitalt, som ska trängas igenom kräver för hållbara presentationer i längden att vi förstärker den muntliga kommunikationen liksom allt som hör därtill, det vill säga hur vi retoriskt och pedagogiskt förhåller oss till innehållet.

  Vad vi säger är viktigt, HUR kan avgöra genomslaget!

  Läs mer
 • Den digitala organisationen

  Vad är konstant i en organisation i ständig förändring?
  Digitaliseringen är en välsignelse och en förbannelse. Samma verktyg som skapar nya möjligheter att samarbeta bidrar samtidigt till informationsöverflöd och förvirring. Det uppstår nya krav på gränsdragningar, men vems ansvar det egentligen är att dra dessa gränser?

  Hur skapar vi en känsla av samhörighet när vi inte är på samma plats? Hur hittar vi balans mellan arbete och privat när båda använder samma appar?

  Gustaf Josefsson Tadaa har tagit fram ett antal föreläsningar och workshops speciellt för att skapa aktivt deltagande online. De använder olika digitala verktyg som bjuder in publiken att aktivt bidra antingen via text eller video. Sändningarna görs ifrån egen studio och alla tekniska lösningar ingår i bokningen.

  Läs mer
 • Transformationssamhället

  Varför måste allt hålla på och ändra på sig hela tiden?

  Med humor och djup binder Gustaf Josefsson Tadaa samman de filosofiska och praktiska utmaningarna med att leva i det digitala samhället. Varför upplever vi så snabb förändring just nu? Och hur kan vi som samhälle, som organisation eller individ hantera alltihop?

  Gustaf Josefsson Tadaa har tagit fram ett antal föreläsningar och workshops speciellt för att skapa aktivt deltagande online. De använder olika digitala verktyg som bjuder in publiken att aktivt bidra antingen via text eller video. Sändningarna görs ifrån egen studio och alla tekniska lösningar ingår i bokningen.

  Läs mer
 • Tekniken gör oss mer mänskliga

  Hur kan vi komma närmare varandra tack vare våra skärmar?
  Mänsklighetens utveckling är en berättelse om teknisk utveckling. Det är genom teknologin som vi kommit att förstå varandra och förstå oss själva. Även det tumult vi genomgår nu kommer att landa i ny klarhet, en tydlighet i vad som är viktigt. Varför gör vi vad vi gör?
  Gustaf Josefsson Tadaa har tagit fram ett antal föreläsningar och workshops speciellt för att skapa aktivt deltagande online. De använder olika digitala verktyg som bjuder in publiken att aktivt bidra antingen via text eller video. Sändningarna görs ifrån egen studio och alla tekniska lösningar ingår i bokningen.
  Läs mer
 • Motivation och kreativitet i distansledarskap

  Kärva tider kräver extra stöd för att orka och kunna se möjligheter. Nu finns en chans att avgiftsfritt ta reda på om coaching kan vara något för dig.

  Peter Höckert är en av Sveriges bästa ledar- och affärscoacher. Han har gjort sig ett namn genom att hjälpa andra se möjligheter.

  Att satsa på sig själv och sin utbildning är bland de smartaste man kan göra i kärva tider.
  – Peter Höckert

  Peter Höckert coachar jobbar med små och stora företag och organisationer. Till Peters specialkompetenser hör att sporra mellanchefer och ledare genom utmanande situationer.

  Coaching kan ses som en strategisk satsning som betalar tillbaka sig mångfalt.

  Läs mer
 • On-line Coaching för chefer och ledare

  Nu har du chansen att prova på ett coachtillfälle utan extra kostnad!

  Peter Höckert bjuder på ett kostnadsfritt start-up-samtal, helt utan bindnngskrav. Om coachning sedan är något för dig bestämmer du först efter samtalet. I lugn och ro, och med alla fakta på bordet.

  Läs mer
 • Aktivitetsbaserade kontor och arbetssätt (ABW)

  Arbetsrevolution – kontorsevolution ELLER ledarskap och självledarskap i det moderna aktivitetsbaserade arbetslivet.

  Arbete är saker vi gör, inte en plats vi måste gå till, eller en arbetstid vi måste passa. Nära hälften av alla svenskar har ett kunskaps-arbete, där datorn är den huvudsakliga arbetsplatsen, snarare än skrivbordet.

   

  Läs mer
 • LEDA I KRIS - så klarar du coronakrisen

  INTERAKTIVT WEBBINARIUM

  Det är inte krisen i sig som riskerar att göra störst skada. Det är hur du leder krisen som är avgörande. En illa skött kris får förödande konsekvenser. I det här interaktiva seminariet ger vi dig konkreta råd och tips samt öppnar för dialog kring det som just du behöver.

  Vi vet att du står i skiten. Coronapandemin slår hårt mot alla.

  Läs mer
 • Effektiva (Digitala) Möten

  Här erbjuder vi en crash course  på en 50- 90 min för bra möten! I en tid där vi inte kan träffas på samma sätt som tidigare, så blir våra digitala möten än viktigare. Det är många av oss som inte har arbetat så mycket i digitala möten tidigare som nu får lära oss. Samtidigt upptäcker vi att det inte är så enkelt att flytta in ett fysiskt möte digitalt. Ett mindre bra fysiskt möte blir oftast ännu sämre digitalt.

  För att ett digitalt möte skall bli effektivt kräver det mer av både mötesledare och mötesledare.

  Föreläsningen kan levereras online och livestreamad. Vi använder moderna verktyg för att få hög interaktivitet mellan föreläsaren och deltagarna. Föreläsningen anpassas helt för att möta era behov.

  Läs mer om Micke Darmell här!

  Läs mer
 • Bemötande, Värdskap & Service

  Stärk ert varumärke, attraktions- och konkurrenskraft med hjälp av fungerande utbildningar, föreläsningar eller workshops i bemötande, värdskap och kundservice. Att göra en satsning på bemötande/värdskap/service är en mycket effektiv och uppskattad insats som ger starka effekter oavsett om det gäller kunder, klienter, patienter eller kollegor.

  Läs mer
 • Tankens kraft kan försätta berg

  Fredrik Sträng är Närkes-killen som var mobbad, notorisk höjdrädd och som gick i terapi för sin dödsångest till att bli Skandinaviens främsta höghöjdsklättrare med bland annat 9 toppar ovanför 8 000 m och ett Guinness världsrekord. Efter klättringar på liv och död, och där Mount Everest var ett av bergen som Fredrik bestigit, så vet han att det är hans inställning avgör om han lyckas eller misslyckas, om han överlever eller inte.

  Nyckeln är att ha j-vligt kul på jobbet, älska motvind och inse att om inte mina tankar, tal och beteenden för mig närmare mitt mål så kommer jag inte att nå mitt mål.

  Läs mer
 • Team & Medarbetarskap

  Utbildningar, seminarier och workshops som hjälper er i processen att utveckla era team och er kompetens. Starka team är motiverade team, chefer och medarbetare som på ett hållbart sätt når egna och gemensamma mål, även när omvärlden förändras.

  Läs mer
 • Ledarskap

  Ledarskap handlar om att påverka, styra och samverka mot ett gemensamt mål, hantera konflikter på vägen, konfrontera dåliga beteenden, inspirera i motgång, visa omtanke och vara ödmjuk när så behövs.  Skillspartner utvecklar och genomför skräddarsydda utbildningar helt utifrån era behov och önskemål.

  Läs mer
 • Modern retorik & kommunikation

  Skillspartner erbjuder utbildningar för framgångsrik kommunikation i arbetslivet. Det är kurser, workshops och föreläsningar i allt från modern retorik, presentationsteknik, kroppsspråk, konflikthantering, första intrycket till individuell retorikträning. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vi med en fungerande lösning.

  Läs mer
 • Mediaträning & kriskommunikation

  Att möta press, journalister & media och få fram det budskap du har, ofta i ett skarpt läge, skapar press och i en pressad situation är det lätt att sända ut fel signaler. Vi erbjuder skräddarsydd mediaträning, i grupp eller individuellt, med erfarna kommunikationsproffs och & journalister.

  Läs mer
 • Sociala medier

  Inspirerande och kunniga föreläsare som ger dig ger dig framtidskunskap och arbetsverktyg för att skapa morgondagens kundupplevelse och bygga en nätsmart organisation, men också hur man i praktiken arbetar med integritet och sociala medier.

  Läs mer
 • Konflikthantering

  Missförstånd och konflikter är tidstjuvar som kostar mycket både i form av energi och pengar och är något som uppstår på alla arbetsplatser. Rätt hanterade kan konflikter leda till utveckling av både arbetssätt och relationer på arbetet. Men konflikter som inte hanteras tenderar att eskalera och leda till destruktiva beteenden som påverkar både verksamhet och arbetsgrupper negativt. Vi har kurser där du praktiskt får lära dig hantera konfliktsituationer, svåra samtal.

  Läs mer
 • Interkulturell kommunikation

  I dagens svenska globala miljö ger en bra hantering av de kulturella aspekterna en klar konkurrensfördel. Ökad globalisering har medfört att nyckeln till att bli mer effektiv i samarbete med omvärlden är att förstå kulturella skillnader. Skillspartner erbjuder kurser i hur man kan bli mer effektiv i sitt samarbete med andra nationaliteter och hur man med en bra hantering av de kulturella aspekterna erhåller klara konkurrensfördelar.

  Läs mer
 • Struktur & effektivitet

  Kurser, föreläsningar och workshops som lär dig planering, prioritering och struktur för ökad personlig effektivitet. Med ordning och struktur kommer du både öka din effektivitet, få överblick över allt du faktiskt gör, och en trygghet i att veta att du prioriterat klokt och riktigt. Du för konkreta tips som kan användas omgående.

  Läs mer
 • Hälsa & Friskvård

  Stressar du rätt? Har du livskompetens? Vad kan jag göra själv? Hur får man en bra företagskultur som genomsyras av arbetsglädje? Skillspartner erbjuder föreläsningar och utbildningar  med syfte att skapa förståelse för hur vi kan få medarbetare som mår bättre, klarar av förändringar, hanterar stress, m.m. Med fokus på medarbetaransvar, stresshantering, må-bra-faktorer, egenansvar och på vad den senaste forskningen säger inom området.

  Läs mer

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg