Hälsa & Friskvård

Stressar du rätt? Har du livskompetens? Vad kan jag göra själv? Hur får man en bra företagskultur som genomsyras av arbetsglädje? Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar med syfte att skapa förståelse för hur vi kan få medarbetare som mår bättre, klarar av förändringar, hanterar stress, m.m. Med fokus på medarbetaransvar, stresshantering, må-bra-faktorer, egenansvar och på vad den senaste forskningen säger inom området.

Kurser

 • Förebyggande och hantering av stress och arbetsbelastning

  MINDStrain är en effektiv och beprövad kurs i stresshantering och förebyggande av stress som ger resultat. Deltagarna får lära sig att hantera sina egna tankar, så att de undgår att fastna i ett stressframkallande tillstånd. MINDStrain-metoden är unik på det sättet att det inte spelar någon roll vad som är orsaken till stress och oro. Deltagarna får en konstruktiv och lösningsorienterad metod och kan fortsätta arbeta.

  Läs mer
 • Arbetsglädje uppstår inte av sig själv

  Äkta engagemang, goda prestationer och effektivitet är förutsättningar för att stämningen ska bli riktigt god i ett arbetslag. Att öka stolthet och glädje i arbetet är viktigt. Du går lära dig hur man inför nya beteendenormer som kan kallas ”positiv stress”, samt metoder för att öka energi och engagemang i personalgrupper.

  Läs mer
 • Entusiastisk högpresterare eller oengagerad medelmåtta - vad är det som gör skillnaden?

  Vilka faktorer avgör om en människa förmår utnyttja sin fulla potential, dra nytta av all sin begåvning? Hur identifierar man en potentiell högpresterare bland mängden av ambitiösa talanger som inte kommer att hålla hela vägen? Sist, men inte minst: hur blir man en uthållig, stresstålig och entusiastisk högpresterare? Tonvikten ligger på att ge deltagarna en översiktlig inblick i den ”verktygslåda” som forskningen har visat är avgörande både för att bli högpresterande och för att hålla i långa loppet. Vem som helst kan höja sin prestationsförmåga om man bara vet vad man ska träna på.

  Läs mer
 • Hälsostress, hypokondri, somatisering och psykosomatik i nytt ljus

  Det finns flera olika former av blandade kroppsliga och psykiska besvär som i många fall utgör rejält svåra utmaningar för vårdpersonalen. Föreläsningen går igenom diagnostik, klinisk handläggning och behandling av somatisering, hälsoångest samt de vanligaste formerna av psykosomatiska och stressrelaterade besvär. En utbildning för personal inom personal inom hälso- och sjukvård, företagshälsovård, läkare, psykologer, sjukgymnaster, sköterskor, tandvårdsteam, personal inom äldreomsorg etc.

  Läs mer

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB