Hälsa & Friskvård

Stressar du rätt? Har du livskompetens? Vad kan jag göra själv? Hur får man en bra företagskultur som genomsyras av arbetsglädje? Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar med syfte att skapa förståelse för hur vi kan få medarbetare som mår bättre, klarar av förändringar, hanterar stress, m.m. Med fokus på medarbetaransvar, stresshantering, må-bra-faktorer, egenansvar och på vad den senaste forskningen säger inom området.

Kurser

 • Förebyggande och hantering av stress och arbetsbelastning

  MINDStrain är en effektiv och beprövad kurs i stresshantering och förebyggande av stress som ger resultat. Deltagarna får lära sig att hantera sina egna tankar, så att de undgår att fastna i ett stressframkallande tillstånd. MINDStrain-metoden är unik på det sättet att det inte spelar någon roll vad som är orsaken till stress och oro. Deltagarna får en konstruktiv och lösningsorienterad metod och kan fortsätta arbeta.

  Läs mer
 • Arbetsglädje uppstår inte av sig själv

  Äkta engagemang, goda prestationer och effektivitet är förutsättningar för att stämningen ska bli riktigt god i ett arbetslag. Att öka stolthet och glädje i arbetet är viktigt. Du går lära dig hur man inför nya beteendenormer som kan kallas ”positiv stress”, samt metoder för att öka energi och engagemang i personalgrupper.

  Läs mer
 • Entusiastisk högpresterare eller oengagerad medelmåtta - vad är det som gör skillnaden?

  Vilka faktorer avgör om en människa förmår utnyttja sin fulla potential, dra nytta av all sin begåvning? Hur identifierar man en potentiell högpresterare bland mängden av ambitiösa talanger som inte kommer att hålla hela vägen? Sist, men inte minst: hur blir man en uthållig, stresstålig och entusiastisk högpresterare? Tonvikten ligger på att ge deltagarna en översiktlig inblick i den ”verktygslåda” som forskningen har visat är avgörande både för att bli högpresterande och för att hålla i långa loppet. Vem som helst kan höja sin prestationsförmåga om man bara vet vad man ska träna på.

  Läs mer
 • Hälsostress, hypokondri, somatisering och psykosomatik i nytt ljus

  Det finns flera olika former av blandade kroppsliga och psykiska besvär som i många fall utgör rejält svåra utmaningar för vårdpersonalen. Föreläsningen går igenom diagnostik, klinisk handläggning och behandling av somatisering, hälsoångest samt de vanligaste formerna av psykosomatiska och stressrelaterade besvär. En utbildning för personal inom personal inom hälso- och sjukvård, företagshälsovård, läkare, psykologer, sjukgymnaster, sköterskor, tandvårdsteam, personal inom äldreomsorg etc.

  Läs mer

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun