Hälsostress, hypokondri, somatisering och psykosomatik i nytt ljus

Det finns flera olika former av blandade kroppsliga och psykiska besvär som i många fall utgör rejält svåra utmaningar för vårdpersonalen. Föreläsningen går igenom diagnostik, klinisk handläggning och behandling av somatisering, hälsoångest samt de vanligaste formerna av psykosomatiska och stressrelaterade besvär.

Kan genomföras i flera versioner med olika omfattning, från en halv dag till fyra hela dagar. I de mer omfattande utbildningarna ingår fördjupande studier av psykosomatisk patofysiologi med hjälp av psykofysiologisk mätutrustning, samt praktisk träning på olika behandlingsmoment och grupparbeten kring verkliga patientfall.

Målgrupp: personal inom hälso- och sjukvård, företagshälsovård, läkare, psykologer, sjukgymnaster, sköterskor, tandvårdsteam, personal inom äldreomsorg etc.

Om utbildaren;
Clas Malmström, leg.läkare, föreläsare och författare, är en flitigt anlitad utbildare för läkare, psykologer, sjukgymnaster och andra behandlare om hur man utvecklar bättre metodik för utredning och behandling av patienter med stressrelaterade besvär, somatisering, psykosomatiska besvär, hälsoångest och liknande problem.

Clas anlitas dessutom ofta för insatser inriktade mot hela arbetsplatser inom vård och omsorg för att utveckla teamarbetet och öka arbetsglädjen.

Läs mer om Clas Malmström >>

Kontakta oss på Skillspartner för förslag på ett skräddarsytt upplägg som passar din organisation och de utmaningar ni står inför!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium