Intresseanmälan

Clas Malmström Specialistläkare inom hälsofrågor, näringsfysiolog, har forskat på prestationspsykologi & stressrelaterade frågor

Expert på mental friskvård - Lär dig må bra genom mental styrketräning

Clas Malmström ger arbetsplatser och medarbetare verktyg till bättre hälsa, må det gälla stresshantering eller allmänna tips för välmående. Han är en mästare på att förklara komplicerade vetenskapliga fakta på ett lättbegripligt sätt och visa på praktiska tillämpningar i stället för att gräva ned sig i akademiska, teoretiska analyser.

Presentation

Det fokuseras mycket på hur negativ stress påverkar oss och dämpar såväl livs- som arbetsglädjen. All stress behöver inte vara av det dåliga slaget. Clas Malmström intresserar sig för positiv stress och menar att den positiva stressen kan ge upphov till höga prestationer liksom välbefinnande. Hur ska du och din verksamhet hantera stress och vilka redskap ska medarbetarna få vad gäller stresshantering?

Med erfarenhet från både landstingssjukvård, företagssjukvård, idrottsmedicin, forskning inom prestationspsykologi samt stressrelaterade frågor. och företagande har Clas Malmström perspektiv på hur olika organisationer kan genomföra framgångsrika hälsoarbeten. Han har drivit ett eget företag med drygt 50 anställda och varit chef för IKEA:s företagssjukvård i ca sex år.

Clas Malmströms bland annat skrivit böckerna Ett bra liv är inte bekvämt, Mental Handbok – för dig som vill prestera på topp, tåla stress och njuta av livet, Konsten att skapa entusiastiska arbetsplatser, Chefen som gör skillnad, Stressa rätt.

Exempel på teman och rubriker

Arbetsglädje inte bara att ha kul på jobbet
Med tanke på hur stor del av vårt liv vi tillbringar på jobbet borde vi satsa mer på att få ett så bra arbetsliv som möjligt. De flesta är överens om att det är oerhört betydelsefullt för en god livskvalitet att kunna gå till en välfungerande arbetplats, göra nytta och ingå i en gemenskap. Men förvånansvärt få människor tar vara på alla de möjligheter som finns för att entusiasmen och arbetsglädjen ska nå sin fulla potential. Det är inte bara chefens ansvar – alla måste hjälpas åt!

Visst kan en vanlig arbetsdag vara glädjefylld och minnesvärd! Men det gäller att veta hur man gör, både för egen del och i grupp, för att upprätthålla gnistan och engagemanget. Det handlar om konsten att engagera sig och vara entusiastisk i vardagen.

Ett bra liv är inte bekvämt
Om vikten av att anta utmaningar, engagera sig, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa.

Många förväxlar välbefinnande med att ha det bekvämt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett bra liv. I själva verket är god hälsa inte förenligt med att oavbrutet ha det komfortabelt. God hälsa förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kroppen och själen för belastningar.

Psykosocial arbetsmiljö
Vad är det som egentligen händer på en riktigt bra arbetsplats? Detta är en föreläsning som sätter psykosocial arbetsmiljö i nytt ljus, en riktig aha-upplevelse för många chefer! Det handlar inte i första hand om hur man ”fixar” en problemarbetsplats, utan hur man skapar en välfungerande, entusiastisk, engagerad och högpresterande arbetsplats där människor mår bra.

Man kan kalla det för arbetsglädje, men äkta arbetsglädje är så mycket mer än att ha kul på jobbet. Det handlar om prestationsglädje, engagemang, meningsfullhet och gemenskap.

Varken sjuka eller friska
Vad ska vi göra med alla dessa patienter som är varken friska eller sjuka? las är en flitigt anlitad utbildare för läkare, psykologer, sjukgymnaster och andra behandlare om hur man utvecklar bättre metodik för utredning och behandling av patienter med stressrelaterade besvär, somatisering, psykosomatiska besvär, hälsoångest och liknande problem. Clas anlitas dessutom ofta för insatser inriktade mot hela arbetsplatser inom vård och omsorg för att utveckla teamarbetet och öka arbetsglädjen.

Hälsostress, hypokondri, somatisering och psykosomatik i nytt ljus

Referenser

Den bästa föreläsning jag någonsin varit på. Och jag har hört många!
HR-direktör, Region Gävleborg

Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop – 9,6 av 10 möjliga – det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av.
Partner och internationell HR-direktör, Ernst & Young

Det bästa under hela helgen med Team Barcelona-träffen var när Clas Malmström höll sitt föredrag. Han var så ofantligt rolig att jag aldrig kan återberätta det. En helt otroligt lärorik och intressant föreläsning.
Nadja Casadels, Friidrottslandslaget

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
* Obligatoriska fält
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

"Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg