Intresseanmälan

Clas Malmström Föreläsare, författare & legitimerad läkare

Hur du förstärker entusiasm och engagemang i arbetsgruppen

Clas Malmström berättar om arbetsglädje på den goda arbetsplatsen, hälsofrämjande och högpresterande. Han mixar fakta från idrottsmedicin och de senaste rönen i stressforskning med belysande anekdoter och erfarenheter från vardagspusslet.

Under föreläsningens gång uppmuntrar han deltagarna att avbryta honom och ställa frågor utifrån sina behov och önskningar. Clas lämnar manuset för att ge klara och tydliga svar. Alla ska återvända hem med nya redskap i verktygslådan.

Presentation

Clas Malmströms föreläsningar bjuder inte bara på insikter och aha-upplevelser. De ger svar på frågan hur deltagarna ska göra för att anta utmaningar och tåla påfrestningar så att de går nöjda och stolta från en arbetsdag och längtar efter den där goa känslan nästa dag. De får verktyg för att må gott och nå sina uppsatta mål. De lär sig att genomföra åtgärderna ― och njuta av resultaten.

Clas lyckas göra deltagarna entusiastiska och energiska, både den lilla gruppen chefer vid ett frukostseminarium och det stora nätverket HR-ansvariga i plenisalen.

Han bland annat skrivit böckerna Ett bra liv är inte bekvämt, Mental Handbok – för dig som vill prestera på topp, tåla stress och njuta av livet, Konsten att skapa entusiastiska arbetsplatser, Chefen som gör skillnad, Stressa rätt.

Clas Malmström är en karismatisk föreläsare och begåvad estradör som överraskar och inspirerar.

Exempel på teman och rubriker

STRESSMYSTERIET
Modern stressforskning har visat att utbrändhet och utmattning inte i första hand beror på överansträngning på jobbet, vilket förklarar varför avlastning och liknande åtgärder på arbetsplatsen inte har någon större effekt.

Arbetsgivare måste hitta nya infallsvinklar för att sänka sjuktalen. Det räcker inte att enbart arbeta förebyggande, man måste också ha en fungerande strategi för att arbeta promotivt och höja frisktalen. Vad kan man göra som arbetsgivare för att inte bara förebygga psykisk ohälsa utan också stärka hälsan bland personalen? Och vad är det egentligen som händer på en välfungerande, högpresterande och samtidigt hälsobefrämjande arbetsplats?

Under denna föreläsning får du svaret på det och mycket annat, bland annat får du lära dig vad mental styrketräning är och hur man befrämjar stresstålighet på både individ- och gruppnivå. Du får även lära dig att det finns två typer av ohälsa, patologisk respektive funktionell, och att det är olika åtgärder som har effekt på respektive kategori. Det är detta som är förklaringen till varför traditionellt förebyggande arbete har så lite effekt (eftersom sådana insatser inte fungerar mot funktionell ohälsa).

Sjukskrivnings-problematiken är även det ett ”mysterium” som behöver avtäckas. Många sjukskrivna är inte sjuka i egentlig bemärkelse, dvs de lider inte av patologisk ohälsa utan av funktionell ohälsa, vilket är en form av ohälsa som sjukvården saknar både resurser och kompetens för att hantera. Så vad är det egentligen som ligger bakom den sentida epidemin av psykisk ohälsa?

Svaret på detta får du under denna föreläsning eller kursdag, tillsammans med en hel del aha-upplevelser och verktyg som du kan ta med dig tillbaka till din vardag och enkelt implementera i din organisation. Visste du till exempel att sambanden mellan positiv stress och god hälsa är lika starka som de mellan negativ stress och ohälsa!?

ARBETSGLÄDJE ÄR INTE BARA ATT HA KUL PÅ JOBBET
Med tanke på hur stor del av vårt liv vi tillbringar på jobbet borde vi satsa mer på att få ett så bra arbetsliv som möjligt. De flesta är överens om att det är oerhört betydelsefullt för en god livskvalitet att kunna gå till en välfungerande arbetplats, göra nytta och ingå i en gemenskap. Men förvånansvärt få människor tar vara på alla de möjligheter som finns för att entusiasmen och arbetsglädjen ska nå sin fulla potential. Det är inte bara chefens ansvar – alla måste hjälpas åt!

Visst kan en vanlig arbetsdag vara glädjefylld och minnesvärd! Men det gäller att veta hur man gör, både för egen del och i grupp, för att upprätthålla gnistan och engagemanget. Det handlar om konsten att engagera sig och vara entusiastisk i vardagen.

ETT BRA LIV ÄR INTE BEKVÄMT
– Om vikten av att anta utmaningar, engagera sig, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa.

Många förväxlar välbefinnande med att ha det bekvämt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett bra liv. I själva verket är god hälsa inte förenligt med att oavbrutet ha det komfortabelt. God hälsa förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kroppen och själen för belastningar.

PSYKOSOCIAL OCH ORGANISATORISK ARBETSMILJÖ
– Vad är det egentligen som händer på en riktigt bra arbetsplats?
Detta är en föreläsning som sätter psykosocial arbetsmiljö i nytt ljus, en riktig aha-upplevelse för många chefer! Det handlar inte i första hand om hur man ”fixar” en problemarbetsplats, utan hur man skapar en välfungerande, entusiastisk, engagerad och högpresterande arbetsplats där människor mår bra.

Man kan kalla det för arbetsglädje, men äkta arbetsglädje är så mycket mer än att ha kul på jobbet. Det handlar om prestationsglädje, engagemang, meningsfullhet och gemenskap.

VARKEN SJUKA ELLER FRISKA
– Vad ska vi göra med alla dessa patienter som är varken friska eller sjuka?

Clas är en flitigt anlitad utbildare för läkare, psykologer, sjukgymnaster och andra behandlare om hur man utvecklar bättre metodik för utredning och behandling av patienter med stressrelaterade besvär, somatisering, psykosomatiska besvär, hälsoångest och liknande problem. Clas anlitas dessutom ofta för insatser inriktade mot hela arbetsplatser inom vård och omsorg för att utveckla teamarbetet och öka arbetsglädjen.

Hälsostress, hypokondri, somatisering och psykosomatik i nytt ljus

Referenser

Den bästa föreläsning jag någonsin varit på. Och jag har hört många!
HR-direktör, Region Gävleborg

Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop – 9,6 av 10 möjliga – det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av.
Partner och internationell HR-direktör, Ernst & Young

Det bästa under hela helgen med Team Barcelona-träffen var när Clas Malmström höll sitt föredrag. Han var så ofantligt rolig att jag aldrig kan återberätta det. En helt otroligt lärorik och intressant föreläsning.
Nadja Casadels, Friidrottslandslaget

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards