Förebyggande och hantering av stress och arbetsbelastning

Tänk om allt du vet om stress inte är helt sant! TÄNK OM STRESS INTE ÄR FARLIGT! Tänk om du kunde förebygga och hantera din egen stress genom att tänka lite annorlunda om dina egna tankar. MINDStrain är en effektiv metod att förebygga och hantera stress. Ring 08-684 049 24.

MINDStrain är en effektiv metod att förebygga och hantera stress och oro.

 • Du får konkreta verktyg att styra dina tankar
 • Det spelar ingen roll vad som gör dig stressad
 • Och utan att vi tappar mänskliga och ekonomiska resurser

Vi har runt 75.000 tankar varje dag. När vi engagerar oss kan tankarna väcka bekymmer och oro och vi kan skapa stressreaktioner. Med MINDStrain lär du dig att kontrollera vilka tankar du engagerar dig i och kan därmed undgå stress.

Data finns för närvarande från framförallt Danmark där metoden används både som förebyggande och behandling. Underlagen visar att vi kan sänka sjukskrivningskostnaderna för medelsjukskrivning (29,4 dagar) med 56% och för långtidssjukskrivning (80 dagar) med 79%. I Sverige har stressrelaterade sjukskrivningar ökat mellan 2010 – 2018 med 507% ! WHO förutser att stress 2020 är vår nästa folksjukdom.


SYFTE OCH MÅL MED KURSEN
Att stärka medarbetare så att stress och i förlängningen sänkt välbefinnande och apati inte uppkommer. Skapa välbefinnande och trygghet i en ibland utmanande vardag.

På organisationsnivå skapa trygghet och effektivitet och i det längre perspektivet lägre sjukskrivningstal och sänkta kostnader för frånvaro, utebliven prestation och effektivitet. Stress och stressrelaterade sjukdomar är den största orsaken till sjukskrivningar i Sverige

VEM BÖR DELTA?
Chefer och/eller medarbetare (blandade grupper fungerar utmärkt). Kursen är värdefull för alla som önskar få metoder och verktyg för att kunna hantera sina egna tankar så att de undgår att fastna i ett stressframkallande tillstånd.

Med MINDStrain kan vi ge dig en förståelse av vad stress är och hur man ser till att du aldrig kommer att uppleva stress som ett farligt och negativt tillstånd som begränsar dig. Det är en utmärkt investering i dig själv och ditt företag.

UR INNEHÅLLET
Deltagarna djup förståelse och insikt om fallgropar och vanliga misstag vi ofta gör när vi förebygger stress. Utifrån detta får deltagaren sunderbyggda teoretiska underlag följt av praktiska övningar och ”pröva på” ett helt nytt och unikt sätt att hantera stress.

MINDStrain metoden bygger inte på innehåll eller individuell situation utan tvärtom går att använda och applicera av alla och i alla situationer. Det spelar ingen roll vad det är som gör dig stressad. MINDStrain-verktygen bygger på ett nytt, unikt angreppssätt. Metoden är baserad på den senaste forskningen kring metakognition.

Alla deltagare kommer  efter genomgången kurs kunna både förebygga och hantera sin egen anspänning och därmed sin egen situation.

 • Vad är stress?
 • Vad vi vet om stress?
 • Ett nytt sätt att förebygga och hantera stress
 • Kunskap och förståelse
 • Traditionella metoder
 • MINDStrain-metoden och verktygen

KURSLÄNGD
2 heldagar.

KURSGENOMFÖRANDE

Kursen genomförs endast företagsinternt.

KOSTNAD
Kontakta oss på Skillspartner för offert och förslag.

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards