Framtidens ledarskap & den lärande organisationen - framgångsrikt ledarskap nu och framåt
”Det ledarskap som tagit oss hit kanske inte tar oss dit.”
Etablerade sätt att leda, är i några fall lite ”outdate-ade” och kan leda till ledaren/chefen upplevs som gammaldags och inte hänger med. I värsta fall att medarbetarna upplever att de klarar sig lika bra utan chef.
Begrepp som till exempel teamutveckling, laganda, Vi-känsla, social tillhörighet, etc har fått ny innebörd. Konceptuellt gäller fortfarande vissa sanningar, men vi behöver jobba med dem på ett nytt sätt.
En föreläsning där vi går igenom trenderna i ledarskapet och sätter fingret på vad vi behöver göra annorlunda. Och vad vi behöver göra nu! Underhållande med en stor skopa eftertanke.
Är du ledare eller chef missa inte detta !
Presentation
Ledarskapet utvecklas snabbt!
Det är flera faktorer som drivit fram denna utveckling de senaste åren. Här följer några:
- Ständigt ökande förändringstakt
- Kortare ledtider i våra projekt
- Digitaliseringen är här för att stanna
- Vi jobbar på skilda orter och hemifrån
- Nittitalisternas intåg på arbetsmarknaden med nya krav
- Hållbarhetstänk som genomsyrar hela vårt samhälle
- Våra medarbetare blir alltmer specialiserade, krävande
- Våra grupper och team är mer flexibla
- ”Den lärande organisationen” ställer helt nya krav på våra ledare
- För att nämna några…
Mot bakgrund av ovanstående har två saker hänt. Det blir allt svårare att rekrytera chefer och kraven på våra chefer har ökat. Och det har gått fort.
I den här föreläsningen eller workshopen tittar vi lite mer i detalj på de ledarbeteenden och ledarstilar som kommer att bli viktigast framöver.
Utvecklingen ovan har också lett till att några av våra klassiska ledarskapsmodeller har blivit gamla, rent av ineffektiva. Etablerade sätt att leda, är i några fall lite ”outdate-ade” och kan leda till ledaren/chefen upplevs som gammaldags och inte hänger med. I värsta fall att medarbetarna upplever att dom klarar sig lika bra utan chef.
Ett exempel på detta är de fyra klassiska ledarstilarna beskrivna av Blanchard och Hersey första gången 1974. Modellen har varit marknadsledande tills nu, men har snabbt blivit en smula gammal i två avseenden.
Ett annat exempel är några av de klassiska grupputvecklingsmodeller som varit gällande. Verkligheten idag ser annorlunda ut än för bara 10 år sedan. Detta gör att begrepp som teamutveckling, laganda, Vi-känsla, social tillhörighet etc har fått ny innebörd. Konceptuellt gäller fortfarande vissa sanningar men vi behöver jobba med dem på ett nytt sätt.
Under föreläsningen går vi igenom trenderna i ledarskapet och sätter fingret på vad vi behöver göra annorlunda. Och vi behöver göra det nu !
”Tänk om vi måste tänka om” som Adam Grant skrivit i sin bok ”Öppet sinne.”
Ni kommer att få en beskrivning av vad som kännetecknar ”Den lärande organisationen” och de fyra ”pelare” som stödjer denna. Ni får med de fyra pelarna också ett recept på hur vi kan bygga en lärande organisation nu och framåt.
Allt detta kryddat med berättelser ur verkligheten med bra och mindre bra exempel.
Om Anders Hedin
Anders Hedin har ett brett register som föreläsare, författare och konsult. Han är Ph.D. och Docent och började sin bana som cancerforskare. Anders var, efter forskarbanan, linjechef i stora och mindre organisationer i 18 år, med globalt ansvar i 4 år. Han har därefter jobbat som internationell konsult och föreläsare i drygt 15 år och har skrivit 9 böcker. Därmed har han en solid plattform av kunskap och erfarenhet.
Anders föreläser evidensbaserat och har ett mycket interaktivt sätt som skapar kontakt med auditoriet.
Han är synnerligen uppskattad som föreläsare och utbildare då han med sin enorma erfarenhet av eget ledarskap och konkreta och lättsamma förhållningssätt får förtroende och får med sig gruppen på en gång. Anders är även verksam i internationellt och föreläser regelbundet i USA, Europa och Asien.
Intresseanmälan
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Kundutlåtanden
"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med. Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."
"Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."