Intresseanmälan

Andreas Ekström Journalist, författare & föreläsare

Fotograf
Åsa Wallin

Om framtiden, den digitala revolutionen & förklarar Artificiell intelligens

Andreas Ekström är en glimrande pedagog och en skarp retoriker som är mycket uppskattad för sitt sätt att få publiken att reflektera över sitt nätbeteende.

Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter

Just nu efterfrågas han från Malmö till Miami på grund av sitt oöverträffade sätt att diskutera artificiell intelligens. Andreas Ekström är nu aktuell med sin nya och angelägna föreläsning ”Organisk intelligens”.

Presentation

Andreas Ekström är nu aktuell med sin nya och angelägna föreläsning ”Organisk intelligens”.

Som vanligt betonar Andreas Ekström människans plats i den digitala revolutionen, och han är nu ett självklart namn för den som söker vägledning i en ny tid, med fokus på affärsutveckling, ledarskap, rekrytering och digitala samhällsförändringar.

Andreas Ekström – till vardags prisbelönt journalist och författare med nio böcker bakom sig – är ett givet val för den som vill nå bortom inspiration, och verkligen starta processer hos dem som lyssnar. Hans TED talk har nått en miljonpublik, och han har de senaste åren arbetat i fem världsdelar för att utbilda både sig själv och andra.

Han arbetar också vid sällsynta tillfällen, då sammanhang och ämne är precis rätt, som moderator och programledare.

Även om Andreas fokus just nu är projekt under rubriken ”Organisk intelligens, så gör han också ofta en föreläsning som främst är nischad mot offentlig sektor. Under rubriken ”The Power of &” – eller ”Kraften i både och” på svenska – får Andreas chansen att på en gång vara både filosofisk och agitatorisk. Ett försvar för humanioran i tekniken, men också för tekniken i humanioran. Världen har blivit polariserad, eller till och med bipolär – detta måste vi göra något åt. Och processen startar online, menar Andreas. Det är ju där samhället byggs.

Han arbetar också vid sällsynta tillfällen, då sammanhang och ämne är precis rätt, som moderator och programledare.

Exempel på teman och rubriker

Framtiden handlar inte om vilken AI ni köper. Den handlar om vilken OI (organisk intelligens) ni anställer
Målet med denna föreläsning är att betona människans roll, att ta bort AI från science fiction-sfären och göra det konkret. Andres betonar i sin föreläsning vikten utbildning, rekrytering, arbetsplatsfrågor och personalvård. Han talar om att en AI kommer inte att ta ditt jobb, men kanske kommer en människa som klokt använder AI att göra det.


Organisk Intelligens (OI)
Andreas nya föreläsning heter ”Organisk intelligens” och är en absolut oumbärlig hjälp för nyorientering: Vilka frågor bör vi ställa i dag för att fatta rätt beslut i morgon? Hur ska vi förstå människans plats i den artificiella intelligensens revolution?

 • vem som ska bestämma – vem som ska bli rik – vem som ska ha kapacitet att styra redskapen – vem som förfoga över slutresultaten

”Organisk intelligens” är en överväldigande föreläsning – men den är också handfast och framåtblickande. Enorma möjligheter uppenbarar sig precis just nu: för att bygga nya affärer, nya sociala samspel och det internet vi verkligen vill ha.

”Organisk intelligens” är på en gång en omvälvande samtidsanalys och en appell för digital demokratisering. Den är ett stöd för den som vill nyansera diskussionen, och med tålamod och precision fatta rätt beslut. Och allra mest: för den som vill ta sig an det nya inte med rädsla – utan med upplyst arbetsvilja och entusiasm.


Andreas Ekström föreläser även om;

 • Digitalisering
 • Big data
 • Framtiden

Populära rubriker:
Sju sätt att äga världen
Andreas Ekströms just nu kanske mest populära föreläsning, i vilken han beskriver digitaliseringens största utmaningar och konfliktområden. Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun