Intresseanmälan

Anna Frankzen Starrin Antropolog och trendanalytiker

Perspektiv på digitalisering och automatisering

Anna Frankzen Starrin är kulturantropologen, trendspanaren och omvärldsanalytikern som hjälper företag att ta ett steg in i framtiden och hitta sin väg i den digitala transformationen, med hållbar utveckling som mål. Anna har blivit en eftertraktad föreläsare tack vare sina fenomenala förmågor att analysera digitaliserings- och automatiseringstrender. Med ett öga mot framtidens megatrender och ett annat mot vår digitala samtid, kan Starrins insikter ge ditt företag bättre förmåga att möta kommande utmaningar.

Hon inspirerar och hjälper till att hitta nya individanpassade vägar i den digitala transformationen.

Anna är också erfaren moderator. På ett ödmjukt, allvarligt och humoristiskt sätt guidar hon sin publik in i framtiden.

Presentation

Anna Frankzén Starrin har en sällsynt välutvecklad förmåga att analysera nutidens och framtidens trender. Utifrån sina breda kunskaper om artificiell intelligens, digitala medier och automatisering har hon kapaciteten att dra slutsatser om megatrenderna som rör sig i nutiden och som kommer att eka in i framtiden.

Anna medverkar ofta i radio och tv och genomför trendstudier och innovationsarbeten för företag i många olika branscher.

Hon föreläser om det digitala samhällets förutsättningar. Närmare bestämt om hur företag och organisationer ska nå framgång i en framtid som alltmer präglas av digitalisering och automatisering. Anna talar om vad forskningen säger att människor önskar och tycker i en nära förestående framtid. Som grund för sina föreläsningar har Anna en bred uppsättning forskningsprojekt i bakfickan. Forskningsprojekt som undersökt hur människor kommer leva, bo och arbeta i framtiden. Det ger henne en unik förmåga att belysa och tala om megatrenderna som kommer driva framtidens utveckling. Hon använder konkreta exempel från företag i olika branscher för att illustrera olika tillvägagångssätt för att ta sig an de utmaningar som förändringar innebär.

Anna Frankzén Starrins pedagogiska och analytiska förmågor har gjort henne till en uppskattad samtids-kommentator i både radio och TV, något som gett henne smeknamnet ”Robot-Anna”. Smeknamnet till trots ligger Annas fokus alltid på att ringa in den mänskliga erfarenheten utifrån de digitala förutsättningar som numera omger oss. Med humor och ett stort kunnande levandegör Anna ett ämne som både skänker hopp om framtiden, men som ibland också framstår som skrämmande.

Formellt sett har Anna en examen i kulturantropologi från Uppsala universitet och som kommunikatör från Berghs School of Communication. Sedan hon startade sin yrkesverksamma karriär i början av 2000-talet har hon blivit efterfrågad som expert då hon ofta efterfrågas om att kommentera på digitala trender i TV och radio. Det har också bidragit till att hon fått smeknamnet ”Robot-Anna”. Med det sagt är det framför allt ett mänskligt perspektiv hon framför, med särskild vikt på hur man skapar hållbara verksamheter. Fokus ligger hela tiden på hur den digitala revolutionen påverkar oss människor, och hur vi kan dra nytta av den.

Exempel på teman och rubriker

Trenderna som påverkar framtiden
Med publiken som utgångspunkt väljer Anna ut ett antal tekniska landvinningar, så som AI, big data med flera och beskriver den. Hur påverkas människor av trender och vilka beteendeförändringar kommer vi att möta? Lär dig mer på denna föreläsning!

Anna är en av trendspanarna i det globala trendspaningsnätverket – Trendwatching. Från det nätverket väljer hon ut ett antal relevanta case från hela världen.

Tekniken som påverkar oss konsumenter
Med publiken som utgångspunkt väljer Anna ut ett antal tekniska landvinningar, så som AI, big data med flera och beskriver den. Som kulturantropolog arbetar Anna med att identifiera hur den digitala transformationen påverkar oss människor. I denna föreläsning påvisar hon vilka beteendeförändringar hon genom sina studier kan påvisa.

Stadstrender – Framtidens hållbara städer
Ta del av Annas studie för att kartlägga framgångsfaktorer för städer i framtiden. Anna och hennes kollegor har genomfört en flerårig forskningsstudie för att kartlägga innovationer för hållbar samhällsutveckling.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg