Intresseanmälan

Anna Olsson Erfaren förändringsledare, säljare, ledare och föreläsare

Ledarskap och förändringsledning i praktiken

 Anna Olsson är en erfaren förändringsledare, säljare och ledare. Hon arbetar passionerat så att förändringsprojekt lyckas, både affärsmässigt och mänskligt. Hon förser åhörarna med konkreta verktyg för att vara bättre rustade inför förändringar, guidar i rollen som förändringsledare och delar insikter i hur den enskilde kan hålla en fortsatt hög prestation när förändringstakten ökar.

I föreläsningarna varvar Anna teoretiska kunskaper och praktiska verktyg från både lyckade och mindre lyckade förändringar som hon deltagit i. Igenkänningsfaktorn är hög när hon berättar om de utmaningar ledare och medarbetare brottas med i ett arbetsliv med allt högre förändringstakt.  

Presentation

Anna är kunnig inom både ledarskap och förändringsledning och har gedigen praktisk erfarenhet. Hon ger projekt- och förändringsledare kunskaper i hur man utvecklar processer och kopplar verktyg till organisationens förutsättningar. Anna visar på hur man får ett bra samarbete i projekt för att nå effektmålen. Grupper som har stora utmaningar framför sig får hjälp att utvecklas tillsammans. Och ledare får stöd i sin viktiga roll att guida medarbetare genom förändringar, samtidigt som de hanterar sin egen förändring.

I snart 15 år har Anna Olsson arbetat som konsult och hjälpt organisationer i både privat näringsliv och offentlig sektor att utvecklas och driva förändring.

Föredragen innehåller både metoder och praktiska exempel från hennes långa erfarenhet både som anställd och som konsult. Det personliga tilltalet och kopplingen till varje kunds verksamhet och utmaningar ger energi och vilja att pröva nya arbetssätt.

I snart 15 år har Anna Olsson arbetat som konsult och hjälpt organisationer i både privat näringsliv och offentlig sektor att utvecklas och driva förändring. Hon har medverkat i förändringsprocesser både i Sverige och internationellt, i så olika branscher som skönhet och gruvindustri. De senaste åren har många projekt handlat om digitalisering, i både privat och offentlig verksamhet. Dessutom har många uppdrag handlat om att utveckla försäljningsorganisationer i en digitaliserad omvärld där affärsmannaskap är en framgångsfaktor. Anna är en humanistisk ingenjör med stark förankring i de senaste forskningsrönen inom neurovetenskap och med en sällsynt förmåga att förklara komplexa sammanhang i enkla ord.

Under de första 20 åren av sin karriär arbetade Anna som säljare, key account manager, teamledare och försäljningschef, främst i IT-branschen. Där växte successivt insikten i att bra projektledning är nödvändig, men otillräcklig när det handlar om projekt som är beroende av medarbetarnas förändrade arbetssätt för att lyckas. Sedan 2012 är Anna certifierad i Prosci’s ADKAR-metodik. Hon har sedan starten varit engagerad i ACMP:s svenska organisation (Association of Change Management Professionals).

I sina föreläsningar och workshops ger ledare och medarbetare insikter och verktyg för förändring. Hon anpassar till projektledare som vill förstå förändringsledning och grupper som behöver samverka bättre för att lyckas med sitt uppdrag.

Anna Olsson anpassar alltid föredragen efter beställarens önskemål och har minst ett möte med beställaren innan föredraget. Oavsett ämne är det viktigt att lyssnarna får en föreläsning med rätt ton och språk samt kopplingar till sin verklighet.   Det går att välja både renodlade föreläsningar och interaktiva workshops, alltid med koppling till beställarens förutsättningar och syftet med föreläsningen. För organisationer som vill ha extra bränsle i inledningen av en större förändring kan en inledande föreläsning lämpligen följas upp med workshops.

 Anna åtar sig uppdrag för såväl privat som offentlig sektor, chefsdagar, start på förändringsprojekt, grupper och team som fått problem i samband med förändring, organisationer som vill öka förändringsförmåga hos personal och ledare, likaså nätverksträffar. Grupper från 10 personer till flera hundra. 

Hon föreläser på svenska och engelska.

Anna har skrivit boken ”Förändringsledning” (Studentlitteratur 2019) och översättningen ”Change management” (Studentlitteratur 2021) tillsammans med professor Anette Hallin och Maria Widström. Boken används på universitetsutbildningar, men också i specialkurser för praktiker och i företag som handledning för att driva framgångsrika förändringar.

Exempel på teman och rubriker

 • Att leda i förändring – om varför “dom” inte vill och vilka verktyg jag har som ledare
 • Förändringsledning, vad är det och varför behövs det – räcker det inte med en duktig projektledare?
 • Chefen som förändringsledare
 • Att leda sig själv genom förändring – hållbar förändring
 • Utveckling av team – både när det ska skapas och skapas om. Ledarens roll och allas ansvar. 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium