Intresseanmälan

Ashkan Fardost Fd musiker & forskare - idag föreläsare, debattör & investerare

Fotograf
Annika Falkuggla

Digitalisering, framtid & internetrevolutionen

Baserat på den senaste forskningen skapar Ashkan Fardost inspirerande föreläsningar som hjälper dig och din verksamhet inom områden som innovation och digitalisering.

För människor som växer upp i internet-eran har en radikalt annorlunda världsvy och synsätt på hur de vill bo, leva, jobba, skapa och förverkliga sig själva. Och det är inte förrän man börjar titta på denna omvälvande förändring från det mänskliga perspektivet som man kan dra slutsatser om hur det kommer påverka ens bransch, yrke och framtid.

Ashkan Fardost är f.d. musikproducent och artist samt doktor i organisk kemi. Efter musik- och forskningskarriären involverade han sig i Stockholms startup-scen. Ashkan Fardost nominerades till Årets Talare 2017.

Presentation

 

Exempel på teman och rubriker

Alla har missförstått digitaliseringen
Många som använder ordet digitalisering pratar egentligen om digitisering: att ta en analog process och förvandla den till ettor och nollor. Det slutar ofta med att man gör en app, börjar marknadsföra på Facebook, lanserar VR-projekt eller kopplar upp saker till nätet. Samma gamla, men i digitalt format.

Men digitalisering är något helt annat enligt Ashkan Fardost: nämligen hur digital teknik och internet radikalt förändrar människors beteenden och skapar helt nya förväntningar. För människor som växer upp i internet-eran har en radikalt annorlunda världsvy och synsätt på hur de vill bo, leva, jobba, skapa och förverkliga sig själva. Och det är inte förrän man börjar titta på denna omvälvande förändring från det mänskliga perspektivet som man kan dra slutsatser om hur det kommer påverka ens bransch, yrke och framtid.

Termine-man
Ashkan Fardots föreläsning “Termite-Man” är en blandning av filosofi, antropologi och teknologi: en skildring av mänskligheten som startar 10 000 år bakåt i tiden och slutar i framtiden.

Med filosofins hjälp bygger han upp ett ramverk för vad det innebär att vara människa: med andra ord varför vi överhuvudtaget eftersträvar saker istället för att bara nöja oss med det vi har. Sedan tar han hjälp från den antropologiska och sociobiologiska forskningen för att visa hur den mänskliga civilisationen katalyserades igång och hur den egentligen fungerar. Vi människor har nämligen mer gemensamt med myror och termiter än vad man kan tro!

Till sist stoppar han in internet och digital teknologi in i bilden för att se hur det förändrar oss och vart vi är på väg som ett resultat.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun